Нашата зала за събития

Британски съвет се намира на улица „Кракра” 7 в София oт 2001г. Известната арт-деко сграда на ъгъла с улица Оборище е включена в списъка с националните паметници на културата. Тя е построена през 1921г. като фамилна къща за семейството на бележития предприемач Дончо Палавеев.

Зала Палавееви

Основната зала на партерния етаж кръстихме на името на семейство Палавееви, в знак на почит към историята на сградата. Мястото съчетава модерно техническо оборудване и неповторимия дух на автентичната дървена ламперия и осветителни тела, които сме запазили като израз на нашето уважение към културното наследство.

В зала "Палавееви" могат да се провеждат бизнес събития, семинари, презентации, интервюта, представяния на книги, пресконференции, видео конференции и много други.

Лесен достъп

Зала „Палавееви” се намира на партерния етаж на сградата на Британски съвет в София. Достъпът до нея е лесен и бърз, както за вътрешни работни срещи, така и за публични събития и семинари. Гостите се посрещат на рецепцията на Британски съвет и се насочват към зала „Палавееви”. Сградата е оборудвана и със съоръжения, които я правят достъпна за хора с увреждания.

Гъвкаво разположение

Зала „Палавееви” се състои две основни части, отделени чрез плъзгащи се врати, които могат да се използват по отделно или заедно.

  • Подредба тип „Театър” - до 30 места във всяка част
  • Столове с маси - до 15 места във всяка част

Нашето оборудване за видео конференции

  • Polycom HD станция за видеоконференции с възможност за ISDN и IP връзка
  • Два 50-инчови плазмени екрана за двете части на залата
  • Eagle Eye цифрова камера с дистанционно управление
  • Широко-обхватен микрофон
  • “Easy-connect” станция за споделяне на съдържание по време на видеоконференция

Защо да използвате видео конференции?

Спестява пари 

Намалява значително разходите, тъй като спестява от пътуване, хотел и дневни.

Спестява пространство

Можете да свържете чрез видео конференция повече хора отколкото биха се събрали в обикновена зала за срещи, тъй като всяка страна ще използва своите собствени помещения.

Спестява време 

Видеоконферентните срещи често са много по-кратки, тъй като не се губи време за пътуване. Среща, която може да ви отнеме няколко дни с пътя, може да се проведе за час–два.

Насърчава комуникацията 

Можете да комуникирате по-често с хора от отдалечени места, което обикновено е скъпо за осъществяване или почти невъзможно ако е наложително пътуване.

Генерира идеи 

Телефонен разговор или имейл не винаги са най-добрият начин за комуникация. Интерактивните срещи могат да спомогнат за раждане на идеи и дават възможност на хората да отговарят бързо на реакциите на партньорите си

Насърчава сътрудничеството 

Видеоконференцията дава възможност за съвместна работа върху едни и същи документи. Много хора от различни дестинации могат да работят върху един и същи проект и да го развиват.

Обмен на информация 

Няколко институции могат да се включат едновременно в едно предаване и така броят на участниците може да се увеличи многократно, например една лекция може да се слуша от студенти от различни институти и градове.

С кои точки можете да се свържете?

  • Навсякъде по света, където има съвместимо оборудване за видео конференции
  • Офисите на Британски съвет в над 30 държави по света вече имат оборудване за видео конференции, което може да улесни връзката с вашите контакти и партньори от други държави.
  • Много образователни институции и публични и частни организации по целия свят също разполагат със собствено оборудване за видео конференции.