Защо да изберете A- and AS-levels

Предимства

Искате ли да получите квалификации, признати от университети и работодатели в цял свят?

A-level са международно признати квалификации, необходими за прием в много университети и в различни програми за професионално обучение. Учениците обикновено изучават предмети за A-level на възраст между 17 и 18 години.  A-level могат да ви помогнат да:

  • Бъдете приети в колеж или университет във вашата страна или в чужбина
  • Започнете желаната от вас кариера
  • Добиете повече знания по любимите си предмети

Всяка година Британски съвет помага на повече от два милиона кандидати да се явят на международни изпити. Ние ще ви помогнем във всяка фаза от образованието ви – от избирането на предметите до регистрацията за изпитите. 

Научете как да се запишете за А-level.

Вижте изискванията за прием в желаната специалност в университет.

 

Какво да очаквате

Британски съвет улеснява явяването на изпити за A-level. Помагаме на над два милиона кандидата да се явят на международни изпити всяка година. 

Ето какво е добре да знаете за AS- и A-level. 

Обучение

 Учениците обикновено покриват А- level за две години. В първата година, AS-нивото, изучавате първа част на всяко А-ниво, а обучението през втората година се нарича A2-ниво.

А- level се оценяват чрез практическа курсова работа и писмени изпити през двете години (AS и A2). Британски съвет България не предлага подготовка за А- level. Ето защо, ние можем да проведем всички писмените изпити и само онези устни или практически изпити, които не изискват оценяване при нас.  

Избор на предмети

Можете да изберете измежду голям брой предмети за  А-level.

Изисквания за прием в университет

За кандидатстване в университетите в Обединеното кралство обикновено трябва да представите оценките от А-level, но е добре да проверите конкретните изисквания на избраните от вас университети. 

Проверете какви оценки са нужни за прием в избрания от вас университет. 

Изпитни институции

 А-level се предлагат от два Изпитни борда – Cambridge International Examinations (CIE) и Pearson Edexcel. Ако вашето училище или колеж работи с един от двата борда, тогава може да не се наложи да избирате между тях. 

Вижте кой изпитен борд е подходящ за вас. 

Как да учите

Можем да ви помогнем в ученето и подготовката за изпитите като ви предложим достъп до изпитните материали от предишни сесии. Полезни материали можете да намерите и на интернет сайтовете на Изпитните бордове. 

Тук можете да намерите съвети как да учите.

Оценяване

Курсовите работи и изпитите се оценяват по скала от A* до E. 

Резултати

Резултатите се публикуват онлайн. След като се регистрирате при нас, ще ви изпратим информация за онлайн достъп. Сертификатите се издават от съответния Изпитен борд около два или три месеца след изпитната сесия

Предмети

Изборът на предмети ще се определи от целите в кариерата ви или плановете за следващата степен на образованието ви. 

Британски съвет България може да организира всички писмени изпити на двата Изпитни борда - Cambridge International Examinations (CIE) и Pearson Edexcel. Тъй като не провеждаме обучението, нямаме възможност да провеждаме устните изпити (с изключение на английски език), практическите изпити или оценяване на курсовите работи. 

Изберете изпитен борд и разгледайте предметите, които той предлага.

 

Как да се регистрирате

Британски съвет може да ви съдейства да се регистрирате за изпитите за А-level. Ние ще прегледаме цялата документация и ще ви предоставим да попълните необходимите формуляри.

Научете как да се регистрирате за А-level.