fiveFilms4freedom 2016

fiveFilms4freedom 2016 – първият глобален дигитален фестивал за ЛГБТ филми се завръща

Миналогодишното издание беше първото по рода си в целия свят и достигна до хората в 135 държави. Ентусиазирани от този успех, ние в Британски съвет и Британския филмов институт (BFI) се надяваме, че фестивалът fiveFilms4freedom 2016 ще бъде дори още по-голям, по-добър и по-вдъхновяващ.

От 16 до 26 март 2016г. в Лондон се провежда фестивала BFI Flare за филми на тема ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални). През същия период вие и хората по целия свят можете да гледате безплатно и онлайн 5 филма от този фестивал. 

Любовта е човешко право – гледайте и споделяйте в социалните мрежи 

От 17 март fiveFilms4freedom 2016 отново кани хората по целия свят да гледат филми заедно. И вие можете да покажете, че любовта е човешко право – просто гледайте един от филмите. 

Ако искате да изразите подкрепа, моля споделете тази информация в Twitter и другите социални медии като използвате хаштаг #FiveFilms4Freedom. 

Можете да гледате филмите от 16 до 27 март.

За цели 12 дни филмите ще бъдат достъпни за свободно гледане онлайн. Надяваме се да ви харесат!

Субтитри: Можете да гледате филмите със субтитри на английски, арабски, китайски, руски и испански. Натиснете бутона "settings" на видео плеъра и след това "Subtitles/CC", за да изберете предпочитан език. За да изключите всички субтитри, натиснете бутона "CC".

Моля имайте предвид, че англоезичната версия на филма Breathe съдържа нецензурни думи, които са премахнати от субтитрите.