SBTV представя "Дванайсета нощ"

Британски съвет и кампанията GREAT представят първия от серията кратки филми, вдъхновени от творчеството на Шекспир и показващи най-доброто от творческите индустрии в Обединеното кралство. 

В "Дванайсета нощ" на SBTV участват петима британски творци – Maverick Sabre, Nego True, NoLay, Eyez и Mic Righteous, които създават нови музикални текстове, черпейки вдъхновение от едноименната шекспирова пиеса. С оригинална мелодия от продуцента Хари Лав и заснет на сцена Sam Wanamaker в театър Глоуб, филмът представя Шекспир в модерен вариант.

"За SBTV партньорството е много важно – да събираме творци от най-различни жанрове и професии, нарушавайки установените норми. И до днешен ден шекспировите пиеси продължават да имат толкова голям културен отпечатък – върху езика, който използваме, във филмите, които гледаме. Но в същото време, за по-младите поколения много често е по-трудно да вникнат в езика на Шекспир. За да запълним тази празнина и да го популяризираме сред едно цяло ново поколение, сме събрали на едно място някои от нашите любими съвременни поети, които да придадат свежо звучене на една от емблематичните пиеси на Шекспир "Двайнайсета нощ". Приятно гледане!“ 
– Джамал Едуардс