Програма за ученици за 14 май

Разгледайте програмата и намерете събития, които са подходящи за възрастта на вашите ученици. Тези събития са предимно за училищни групи и е необходимо посещенията да бъдат организирани от преподавател.

Вулканите – страшилища, пълни с гореща лава

14 май, 11:30-12:30, BASF Лаборатория, Подходящо за 1-4 клас

Земята е осеяна с вулкани, някои от които изригват толкова мощно, че последствията са катастрофални за цялата Земя. По време на работилницата, учените от българския географски портал „Географ БГ“ ще запознаят участниците с някои от най-известните вулкани в света, най-мощните изригвания и промените по планетата, които са настъпили вследствие на тях. А за финал са приготвили и истинско шоу – ще направят собствен вулкан.

В партньорство с Географ.БГ

Банана, банана лингвистика

14 май, 14:30-15:30, BASF Лаборатория, Подходящо за 5-7 клас

Чудели ли сте се какво всъщност казват миньоните? Тези жълтурчета си имат собствен език, който ние с помощта на математическата лингвистика ще се опитаме да разгадаем. Искате ли да знаете как говорят извънземните Архимедиус и Питагориус? Елате да изследваме заедно с Марина Маринова този непознат свят и кой знае – може пък да си измислим собствен фестивално-научен език! Марина е една от звездите на конкурса FameLab и завършва Компютърни науки, защото за нея е важно всеки ден да открива красотата в мобилните и математически специалности и да я предава на други смели математически сърца. На някой, който мечтае да работи в Гугъл или на друг, който иска да предаде математическата щафета напред. 

В партньорство с Център по Забавна Математика

Крака и човки

16:00-17:00, BASF Лаборатория
17:30-18:30, BASF Лаборатория

Подходящо за 1-4 клас

Как от външния вид на една птица можем да получим любопитна информация за живота й – къде живее, с какво се храни? Каним малките природолюбители и приятели на птиците да измислят и направят своя собствена птица в работилницата „Крака и човки“. Водещ ще е Яна Гочева от Образователния екип на Музейко.

В партньорство с МУЗЕЙКО