Последно обновено на: 24 ноември 2022 г. 

Как се провеждат курсовете в момента?

Курсовете за възрастни се провеждат присъствено и онлайн, а тези за деца и тийнейджъри се провеждат присъствено.

Кога мога да се запиша за следващ курс?

 • Следващите курсове за деца и тийнейджъри започват 08.02.2023 г.
 • Следващите курсове за възрастни започват на 03.02.2023 г.

Какви са вариантите за плащане, ако искам да се регистрирам за курс?

Ако вече сте били регистрирани за курс при нас, ще ви изпратим инструкции по имейл. 

Ако желаете да се регистрирате за курс при нас за първи път, ще трябва да резервирате онлайн консултация и да направите онлайн тест за определяне на ниво, за да ви предложим най-подходящия за вас курс. Резултатите от теста ще бъдат предоставени и разяснени от преподавател и нашите консултанти ще обсъдят с вас най-подходящия курс за вашите нужди. 

Вижте как да се регистрирате за курс.

Ако се запиша за присъствен курс, какво ще се случи, ако има нова епидемична вълна?

Ако се наложи да затворим нашия Учебния център, в съответствие с разпоредбите на местните държавни органи, ние ви гарантираме, че уроците ще продължат онлайн. Продължителността на онлайн уроците ще бъде същата като тази на редовните занятия и ще се провеждат със същия преподавател, в същите групи и по същото време.

Какви са мерките за безопасност в Учебния ви център и класните стаи?

Вашето здраве е наш приоритет. Вземаме следните мерки, за да осигурим възможно най-голяма безопасност за всички курсисти и служители:

Допълнително почистване

 • Масите и столовете в класните стаи се почистват и дезинфекцират преди и след всяка учебна група;
 • Тоалетните, мивките, дръжките на вратите, парапетите и други често докосвани повърхности се почистват и дезинфекцират поне три пъти всеки ден. 

Спазване на дистанция

 • Изпълняваме разпоредбите на държавните власти относно спазването на дистанция от 1,5 м. Намалихме максималния брой курсисти във всяка група и ограничаваме достъпа на други посетители и служители в учебните ни центрове; 
 • Асистентите ни следят за потока на хора и за ограничаване струпването на деца на едно място преди и след учебните занятия, както и по време на почивките;
 • Разпределяме почивките (междучасията) по различно време за всяка група от един и същи етаж; 
 • Поставихме подови стикери на местата, в които обичайно има по-голям поток от хора, за да напомнят на курсистите за необходимостта от спазване на дистанция.  

Дезинфектанти за ръце

 • Дезинфектанти за ръце има на всеки етаж, където се провеждат учебни занятия, както и в Центъра ни за клиенти; 
 • Предоставяме еднократни анти-бактериални кърпи във всяка класна стая.  

Носене на маски

 • Молим всички курсисти, клиенти и служители (включително учителите и учебните ни асистенти) да носят свои собствени маски или други предпазни средства, според изискванията на държавните власти;
 • Учителите и учебните ни асистенти могат да носят и предпазен шлем. 

По-често проветряване

 • Прозорците и вратите на класните стаи ще остават отворени винаги, когато това е възможно, за да се осигури максимално проветряване;
 • Всички наши класни стаи са оборудвани с климатици, които ще бъдат основно почистени преди началото на учебната година. 

Право да откажем достъп

 • За да можем да спазим правилата за физическо дистанциране, се налага да ограничим достъпа до нашите учебни центрове. Само курсисти, клиенти и служители ще могат да влизат в учебните ни центрове. Молим всички родители, настойници и други близки на деца, които учат в Британски съвет, да ги придружат до класните стаи само в първия им учебен ден. След това те няма да бъдат допускани в центровете ни и ще посрещат и изпращат децата си пред сградата. 
 • Служители и клиенти с грипоподобни симптоми или такива, които са под карантина, няма да бъдат допускани в учебните ни центрове. 

Вижте повече. 

Как да се свържа с Центъра ви за клиенти?

Нашият екип за връзка с клиенти отговаря на всички запитвания по имейл, телефон и чрез чата ни на живо във Facebook Messenger, с изключение на официалните неработни дни на Британски съвет в България. 

Споделете това