Последно обновено на: 22 май (петък) 2020 г.

Колко дълго ще продължи отмяната на изпитите в Британски съвет?

Постепенно подновяваме провеждането на изпитните сесии като взимаме допълнителни мерки за опазване здравето и безопасността на кандидатите и екипа ни.

Кандидатите, които са се регистрирали за изпит, който е бил отложен, заради ситуацията с COVID-19, ще получат информация директно от нашия Изпитен център и ще им бъде предложено безплатно прехвърляне за следваща изпитна дата. 

Моля да проверите информацията за предстоящи изпитни дати на нашия уебсайт: 

Изпитната дата, за която се регистрирах е отменена. Мога ли да се прехвърля за следваща изпитна дата?

Да, това е възможно за повечето изпити, включително за IELTS и Cambridge English. Ще получите информация по имейл от екипа на Изпитния ни център с информация за новата си изпитна дата. 

Ако сте се регистрирали за изпит чрез друга изпитна институция (изпитен борд/ университет и други), моля да следвате техните насоки. 

Регистрирах се за изпит чрез ваша партньорска организация. Как мога да прехвърля регистрацията си за друга изпитна дата?

Моля да се свържете директно с институцията/ училището, чрез които сте се регистрирали. 

Кога и как ще получа резултатите от изпита си?

За резултати от изпита IELTS вижте информацията в Портала за IELTS кандидати. Резултатите ви ще са достъпни там 13 календарни дни след датата на писмената част на изпита на хартия и 5-7 дни календарни дни след компютърния ви изпит. Ще са видими в рамките на 28 дни, но не могат да послужат като официално потвърждение на вашата оценка.

Резултатите от изпитите на Кеймбридж са достъпи чрез уебсайта на Cambridge Assessment English, четири до шест седмици след датата на писмените компоненти на хартиения вариант на изпита и две седмици след компютърен изпит. 

Поради съображения за сигурност, не можем да предоставяме информация за резултати по телефона, чрез имейл или факс.  

Резултатите от изпитите ще бъдат ли готови в рамките на предварително обявените срокове?

Британски съвет и изпитните институции, които обработват резултатите, правят всичко възможно да спазят сроковете  за издаване на резултатите. 

Въпреки това, предвид извънредната ситуация, затварянето на офисите ни и отдалечения режим на работа на нашите служители, може да се наложат някои забавяния. Ако това се случи, ще ви уведомим своевременно. 

Офисът ви е затворен за посетители. Как мога да получа сертификата си?

В момента сме в отдалечен режим на работа и не можем да приемаме посетители в офиса ни. Поради това, сертификатите от изпитите на Кеймбриж и резултатите от IELTS не мога да бъдат предоставени лично. Ще ви ги изпратим по пощата. За целта е необходимо да ни предоставите точния си пощенски адрес по имейл

Ако сте се регистрирали чрез друга институция (училище), ще изпратим вашия сертификат на техния пощенски адрес, след получаване на заявка от тяхна страна за това. Приемащите организации, които сте посочили при регистрацията си за IELTS, в повечето случаи имат достъп до резултатите ви онлайн. Ние ще ги уведомим, в случай, че се наложат промени в издаването на резултатите, заради ситуацията с COVID-19. 

 

Ще организирате ли допълнителни изпитни сесии за изпитите на Кеймбридж в бъдеще?

Работим в тясно сътрудничество с Cambridge Assessment English, за да договорим с тях нови изпитни дати, които да отговарят на нуждите на кандидатите и училищата. Тази работа продължава и веднага щом имаме информация, ще я публикуваме в нашия уебсайт. 

Можете ли да изпратите съобщение до моя университет, за да потвърдите, че изпитната ми дата е отменена?

Ако сте се регистрирали за IELTS, ние ще уведомим институциите, които сте посочили по време на регистрация си за теста, че той е бил отменен. 

Ако сте се регистрирали за изпит на Кеймбридж, можем да уведомим съответния университет/ институция за отмяната на изпитната ви дата. Моля да ни изпратите имейл до  exams@britishcouncil.bg с данните за вашия изпит и кого бихте искали да уведомим.

Прехвърлих се за нова IELTS изпитна дата. Какво се случва с достъпа ми до онлайн курса "Road to IELTS"?

Достъпът ви до безплатния онлайн курс "Road to IELTS" се подновява и ще можете да продължите да използвате безплатните ресурси до съответната нова дата на изпита ви. 

Как да се свържа с Центъра ви за клиенти?

Офисът ни в София все още е затворен за посетители, но нашият екип за връзка с клиенти ще продължи да отговаря на всички запитвания по имейл, телефон и чрез чата ни на живо посредством Facebook Messenger.