Обучението по английски в Британски съвет ще ви помогне да подобрите значително езиковите си умения, но ако искате да напредвате много бързо, е необходимо да практикувате наученото и извън класната стая. Ние ви предлагаме различни безплатни занимания, които ще ви помогнат да затвърдите наученото в клас и да се запознаете с нови хора.

Допълнителни занимания за възрастни и деца 

Вижте нашите предложения и се запишете за това, което ви допада най-много:

За възрастните в курсове по Общ английски

Lessons in Learning

Ако си създадете добри навици за учене, гарантирано ще постигнете значителен успех. В рамките на тези онлайн уебинари (чрез Zoom), ще разберете как да учите по-ефективно и самостоятелно. В края на всеки урок ще получите списък с полезни онлайн ресурси и линкове, както и практически съвети от експерт-преподавател. 

За кого За всички възрастни в нива над A2
Кога

Един урок месечно (общо три за срок)
сряда, 18:00-20:00 ч. 

Продължителност 12 седмици
Начин на провеждане Онлайн – чрез Zoom и онлайн портала за курсисти Edmodo. 

Book Club 

Ако обичате да четете книги, ще заобичате и нашия Book Club! Всеки срок ние избираме едно заглавие на книга, която смятаме, че ще ви допадне и ви даваме копие от нея. От вас се очаква да прочетете книгата у дома и на всеки две седмици да се срещате с преподавателя и групата, за да обсъждате заедно сюжета, героите и темите. В онлайн групата (в Edmodo) ще можете да чатите с другите участници в клуба.  

За кого За всички възрастни в нива над B2
Кога

Два пъти месечно
сряда, 18:30-20:00 ч. 

Продъжителност  Четири срещи за период от два месеца
Начин на повеждане Срещи на място и онлайн дискусии в  портала за курсисти Edmodo. 

За възрастни в курсове по Бизнес и Юридически английски

Business Communication Club 

Всеки месец ще ви предоставяме материали за четене, като подготовка за срещата с преподавателя, в която трябва да обсъждате различни теми, да участвате в ролеви игри и други.  В онлайн групата (в Edmodo) ще можете да чатите с другите участници в клуба.  

За кого За всички възрастни в бизнес курс на нива над B1
Кога

Материалите ще се качват онлайн в началото на всеки месец.
В края на месеца, всеки последен петък 18:30-20:00 ч. ще се проведе урок с учител (някои ще са онлайн чрез Zoom). 

Продължителност 3 месеца
Начин на провеждане Смесени уроци на място и онлайн (чрез Zoom и онлайн портала за курсисти Edmodo.)

За деца в групи Primary Plus (6-11 години)

Code Club

Уроците Code Club се провеждат благодарение на партньорството между Британски съвет в България и Code Club International. В рамките на обучението, децата работят заедно, за да решат серия от лесни задачи по кодиране (програмиране). За целта, те трябва да завършат четири задания, използвайки езика за програмиране Scratch. Чрез изполването на софтуера и комбинация от умения като креативност и логическо мислене, децата се превръщат в "дигитални творци".

Клубът по програмиране е възможност за децата да научат и използват полезни нови умения, докато практикуват знанията си по английски език и се забавляват. В края на курса те ще могат да създават свои собствени компютърни анимации, игри и други!

Продължителност   Пет седмици, в рамките на всеки учебен срок. 
Начин на провеждане Обучението се провежда в Учебния ни център в сградата на Британски съвет. 

Kano Club

Уроците в Kano club се провеждат благодарение на партньорството между Британски съвет и Kano – създателите на "компютъра, който всеки може да сглоби". Курсът е безплатен, продължава пет седмици и дава възможост на децата да научат как да сглобяват заедно един обикновен компютър. За да завършат проекта си, децата първо трябва да разучат своя комплект от материали Kano, а след това да го използват заедно с определен софтуер и приложения, за да кодират свои собствени дигитални творения.

Всички ние използваме дигиталните технологии непрекъснато, но с Kano вашето дете ще може да ги разбере по-добре, така че да се чувства по-уверено и с необходимите знания, за да създаде своя собствена технология. Освен всичко това, уроците се провеждат на английски като дават допълнителен стимул за практикуването на езика, а и учат децата на работа в екип и на креативност. 

Продължителност   Пет седмици, в рамките на всеки учебен срок. 
Начин на провеждане Обучението се провежда в Учебния ни център в сградата на Британски съвет. 

Reading challenge

Агенцията за четене е благотворителна организация, регистрирана в Англия и Уелс, която работи с партньори (включително и Британски съвет), за да популяризира ползите от четенето при децата. Всяка година, агенцията организира състезание по четене, като избира шест конкретни заглавия на определена тема, които децата трябва да прочетат за шест седмици. Децата, които успеят, получават специални награди. 

Броят на местата е ограничен и те се заемат в реда на запазване.

Разберете повече от своя учител или в  Центъра за клиенти.