2 students looking at ExpertTrack courses from FutureLearn and the British Council

По-задълбочено изучаване с ExpertTracks

ExpertTracks са поредица от курсове, предназначени да ви помогнат да подобрите своите умения чрез по-задълбочено разглеждане на специфични теми. Можете да започнете, когато пожелаете и да учете според вашето темпо, работейки с поредица от тематично насочени курсове. Всяка седмица ще изучавате задълбочено дадена тема, ще споделяте своите идеи и опит и ще провеждате кратки тестове, за да проверите доколко сте усвоили материала.

Регистрирайте се за безплатен седемдневен пробен период, след което ще можете да се запишете и да продължите да учите. Месечният абонаментен план е €36 и имате възможност да го прекратите във всеки момент, в който пожелаете. 

ExpertTracks от Британски съвет:

Understanding IELTS

Поредицата от четири курса Understanding IELTS ExpertTrack предлага цялостно ръководство за подготовка за теста IELTS и включва съвети, стратегии и упражнения върху четирите компонента. В края на ExpertTrack ще разполагате с всичко необходимо, за да успеете на теста. Запишете се за тези курсове, за да се съсредоточите върху уменията, които ще ви бъдат нужни.

Ниво: Начално

Продължителност: 12 седмици/ 36 часа

Курсове: Четене, Писане, Говорене, Слушане

Научете повече: Посетете онлайн платформата FutureLearn и научете повече за Understanding IELTS.

Exploring English: Language and Culture

Този ExpertTrack курс ще задълбочи вашето разбиране за британската култура и история и ще ви помогне да развиете езиковите си умения чрез практика.

Трите включени курса разглеждат аспекти от съвременна Великобритания и корените на британската култура чрез творчеството на Уилям Шекспир и Магна Харта – основата на съвременната демокрация. 

По време на курсовете ще се докоснете до автентичен английски език чрез интервюта с хора от различни места в Обединеното кралство, ще правите упражнения, базирани на английската реч, която слушате и ще споделяте вашите наблюдения, мнение и личен опит.

Ниво: Начално

Продължителност: 13 седмици/ 39 часа

Курсове: Language and Culture, Shakespeare and Magna Carta

Научете повече: Посетете онлайн платформата FutureLearn и научете повече за Exploring English: Language and Culture.

How to Plan and Teach Great English Lessons

Трите курса в този ExpertTrack ще помогнат на преподавателите по английски език да подобрят планирането и подготовката на своите уроци и ще им даде възможност за допълнително професионално развитие (Continuing Professional Development). 

Структурата за допълнително професионално развитие на Британски съвет включва 12 професионални практики, които определят работата на преподавателите и им помага да планират професионалното си развитие. Тези три курса разглеждат 12-те практики – от знания по дадена тема до уменията, необходими в ХХI-ви век – и предоставят много чудесни предложения и идеи, които да приложите към начина, по който преподавате.

Ниво: Начално

Продължителност: 12 седмици/ 36 часа

Курсове: Lessons and Teaching, Learning and Learners, The Classroom and the World

Научете повече: Посетете онлайн платформата FutureLearn и научете повече за How to Plan and Teach Great English Lessons.

English in Early Childhood

Този ExpertTrack курс ще помогне на учители и родители да проследят как децата учат английски и как да им се помогне да постигнат възможно най-добри резултати при изучаването на езика.

Ще изследвате развитието на децата в ранна възраст, как те изучават английски и как и защо учат най-добре чрез игра. 

Ниво: Начално

Продължителност: 6 седмици/ 12 часа

Курсове: Learning Language Through Play, Context and Communication, How Happy Children Learn

Научете повече: Посетете онлайн платформата FutureLearn и научете повече за English in Early Childhood.

Безплатни курсове на онлайн платформата FutureLearn

Наред с ExpertTracks, Британски съвет предлага и безплатни курсове за учители и ученици, достъпни чрез онлайн платформата FutureLearn. Сред тях са English for the Workplace и Teaching Young Learners Online.

Вижте подробности за всички FutureLearn курсове на страницата на нашите партньори FutureLearn.

Споделете това