Learn English online with the British Council

Възползвайте се от всички възможности, които ви дава вашият курс със световните експерти по английски език. За да постигнете максимални резултати от курса, препоръчваме да използвате редовно нашия онлайн портал, с който можете да затвърдите и увеличите постигнатия напредък по време на часовете. С голямо разнообразие от интерактивни онлайн упражнения, порталът е на ваше разположение винаги, когато имате желание и свободно време.

Кой може да използва учебния портал за курсисти

Всеки, който е записан на курс по английски за възрастни или за ученици в групите Young Adults и Seniors, получава безплатен и неограничен достъп до портала за период от 6 месеца от датата на първото влизане в системата. Това означава, че дори след края на курса ще можете да продължите да използвате портала за още няколко допълнителни месеца. 

Вече съм курсист, как да получа достъп?

Ще получите вашето потребителско име и парола по имейл през втората седмица на курса. Ако не сте ги получили през този период, моля пишете до learnenglish@britishcouncil.bg.

Когато влезете в портала за първи път, моля отидете в раздел "Профил", за да смените паролата си и да попълните или редактирате личните си данни. Трябва да имате въведен валиден имейл адрес, за да можете да получавате обратна връзка за различни упражнения за писане, както и отговорите на Доктор Граматика (the Grammar Doctor). 

Как да използвам учебния портал?

Порталът е изключително лесен за употреба! Просто отидете в раздел "Обучение" (Study) от главното меню и ще можете да направите домашната си работа или различни упражнения, които са ви интересни.

Домашна работа

В края на часовете вашият учител може да ви даде 4-цифрени кодове за различни упражнения, които е преценил, че са подходящи за домашна работа и/ли имат връзка с урока. Въведете всеки от кодовете в полето Quickcode и порталът директно ще ви насочи към съответното упражнение.

Упражнения

Лесно можете да разгледате и целия каталог с упражнения. Просто изберете ниво на трудност, тема, категория или ключова дума, за да откриете бързо упражнения за уменията, които имате нужда да развивате. Всяко упражнение се състои от няколко стъпки. След като завършите всяка от тях, натиснете "Grade exercise" (oценка на упражнението), за да проверите отговорите си и да продължите към следващата част. Вашият учител ще може да вижда оценките ви, за да следи постигнатия напредък.

Доктор Граматика (The Grammar Doctor)

Имате нужда от помощ от експерт? Просто попитайте Доктор Граматика! От главното меню отидете в раздел "Помощ" (Help) и можете да зададете въпрос към учител относно която и да е област на езика. Ще получите отговор по имейл в рамките на 24 часа. Помощта е само на един клик разстояние!

Библиотека и други ресурси

От главното меню отидете в раздел "Библиотека" (Library) и ще получите достъп до страхотни ресурси по английски език, сред които възможността да слушате радио Би Би Си на живо и голямо разнообразие от учебни материали.