от Людмила Томова, Маркетинг мениджър

19 юли 2017 - 16:04

Златната формулата за успех на всеки един международно признат тест по английски език е да имате необходимите знания, да познавате добре съдържанието му и да сте спокойни и уверени в деня на изпита.

Много често, явяващите се на изпит решават, че могат да получат висока оценка заради добрите си умения и опит в употребата на езика, макар и да не са запознати с неговия формат. Дългогодишният ми опит, обаче, показва, че подценяването на подготовката за конкретния тест често е повод за разочарование. Постигането на желания резултат от IELTS (International English Language Testing System) не прави изключение от това правило.

Определете нивото си

Усиленото изучаване на езика е от съществено значение, но трябва да имате предвид, че то отнема време. Съветваме ви да се доверите на специалист, който да провери настоящите ви умения и да определи нивото ви според Общоевропейската езикова рамка (CEFR). Тези нива са съпоставими с оценките на теста IELTS (от 1 до 9). Ако вашето ниво не отговаря на оценката, която сте си поставили за цел, ви съветваме да продължите да учите английски. Такава проверка можете да направите и в Британски съвет, където безплатно тестваме всички по време на регистрацията за курсовете ни в София.

Независимо от избрания начин за обучение, ви съветваме да четете, слушате и комуникирате на английски колкото можете повече – в свободното си време, на работа или докато сте на почивка в чужбина, например.

Как най-добре да се подготвите за IELTS?

Британски съвет Ви предлага множество курсове, ресурси и материали за подготовка, специално за теста IELTS. Ето някои от тях:

  • Road to IELTS: След като се регистрирате за теста, ще получите достъп до този онлайн курс, който съдържа богато количество материали, достатъчни за около 30 часа самоподготовка. Можете да изпробвате безплатно 10-часовата версия на Road to IELTS още сега на www.roadtoielts.com
  • Подготвителни курсове в Британски съвет: В Учебния ни център в София ще получите най-добрата подготовка за IELTS. Графикът на специализираните подготвителни курсове можете да видите в раздел "Обучение по английски“ на сайта на Британски съвет. Ако се регистрирате за изпита преди началото на курса, ще получите и отстъпка от 70лв. 
  • Подготвителни курсове в страната: Ако живеете извън София, можете да се подготвите чрез курс, разработен от Британски съвет, но организиран във вашия град от Orange BG – регионален партньор за Изпитна дейност на Британски съвет България. 
  • Безплатни онлайн ресурси: Възползвайте се от богатството от безплатни материали, разработени от Британски съвет, включително пробни тестове, видео-серии, мобилните приложения IELTS WordPower, 1001 ways to speak English, онлайн курс Understanding IELTS: Techniques for English Language Tests, съвети за изпитния ден. Всичко това ще намерите на сайта https://takeielts.britishcouncil.org.
Людмила Томова

Людмила Томова

Маркетинг мениджър

Люси има диплома по Мениджмънт от Лондонския университет и бакалавърска степен по Библиотечно-информационни науки от Софийския университет. Учила е също Публична администрация. Започва работа в Британски съвет още през 2003 г. като стажант. От тогава работи на различни позиции и трупа ценен опит и знания, а от 2018 г. е маркетинг мениджър.