от Людмила Томова, Маркетинг мениджър

11 юли 2018 - 10:00

Поправителните изпитни сесии (resit examinations) на британските университети обикновено се провеждат в периода юли-септември всяка година. Това е времето, в което се дава възможност на студентите да се явят повторно на изпитите си, но също и време за ваканция, през която чуждестранните студенти обикновено се връщат по родните си места. 

За тяхно удобство Британски съвет, в сътрудничество с университетите, предлага възможността за провеждане на изпитите в България. По този начин студентите спестяват много време, разходи за пътуване и престой, особено по време на лятната си ваканция. 

Нашият изпитен център

Освен че провеждаме изпитите за международно-признатите квалификации по английски език, в Британски съвет в България можем да помогнем и за университетските ви тестове. Изпитният ни център има над 26 години опит в тази дейност и ще се погрижи за всичко необходимо – от осигуряването на място и професионално-обучени квестори до изпращането на попълнените материали към вашия университет. 

Как да се запишете за изпит в България?

Ето няколко насоки, за да можете да се възползвате от тази възможност:

  1. Проучете условията на вашия университет, например позволява ли се провеждането на изпити на друго място или има някакви ограничения за това.

  2. Проверете крайния срок на университета за регистрация за изпита. Ако изпуснете този срок е твърде вероятно да не получите втори шанс за регистрация, така че го проверете достатъчно рано. Трябва да имате предвид, че сроковете за регистрация за изпити в чужбина (т.нар. "overseas destinations") може да предхождат стандартните срокове за регистрация за сесиите, които се организират в кампуса на университета. Повечето университети изискват да попълните съответния формуляр, в който да опишете на кои изпити ще се явявате, на коя дата и в кой изпитен център. Ако изберете да се явите в Британски съвет в България трябва да попълните и нашите данни за връзка.

  3. Преди да подадете заявката си към университета е необходимо да се свържете с нас, за да ни информирате за предстоящия си изпит, да получите потвърждение от изпитния ни център и да оставите данните си за връзка, за да можем в последствие да ви изпратим необходимата информация – къде и кога да се явите, какво да носите и каква е изпитната такса. 

Как протичат изпитите?

Условията на провеждане на изпитите при нас са същите като тези в университета. В повечето случаи те се провеждат на същата дата и в същия час, в който вашите колеги се явяват в кампуса на университета. Освен това, квесторите ни са запознати с конкретните условия на университета и ги спазват стриктно. Например, не се позволява използване на мобилните телефони и електронни устройства, както и на други материали, забранени от съответния университет. 

Избирайки Британски съвет като център за явяване на изпитите си, вие можете да разчитате на спокойствието и сигурността, които ви гарантират нашият опит и професионализъм. Съсредоточете се върху своята подготовка и постигането на максимално добри резултати, а ние ще се погрижим за всичко останало.