©

Kevin Jarrett

Зона Направи си сам

Станете част от истинско празненство на креативността. 
Открийте традиционни и футуристични технологии, докоснете се до законите на физиката в зона Направи си сам.

11 и 12 май  2019 г.

от 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00 и 17:00 ч. 

Minecraft за образование
за деца над 12-годишна възраст | вход с безплатни пропуски

Minecraft: Education Edition позволява на учителите и техните учениците да изследват, създават и играят сериозни игри във виртуалните светове на Minecraft. Използвайки добилите популярност платформи за учебно програмиране на код като Tynker и Microsoft MakeCode, играчите могат не само да развият изчислително мислене, но и да приложат своите творби в учебната програма.

Добавете изкуствен интелект
за деца над 12-годишна възраст | вход с безплатни пропуски

Потопете се в изчислителния облак на Microsoft и научете как да добавите интелигентност във вашите приложения с помощта на платформата за изкуствен интелект Azure AI Services. Пробвайте предварително обучени интелигентни услуги като Azure Cognitive Services и Azure Bot Framework, както и инструменти за машинно обучение като Azure ML.

Направете състезателна кола 
за деца над 10-годишна възраст | вход с безплатни пропуски


Понякога физиката е твърде сложна за разбиране, а не би трябвало да е така, защото всичко, което ви заобикаля (дори самите вие), се подчинява на законите на физиката. Затова се отпуснете, сложете коланите и се включете в изработването на своя състезателна кола, която ще се задвижи… с ластик.

Създайте 3D светеща картичка
за деца над 10-годишна възраст | вход с безплатни пропуски

Що е то ток и може ли да протича по триизмерни картички? Създайте сами електроповодима рисунка върху 3D конструкция, а щом затворите електрическата верита – та-дам! ще бъде светлина.