©

Volodymyr Hryshchenko

Пресечната точка на темите за РЕциклирането на пластмаса и ограничаването на пластмасата за еднократна употреба.

Акцентираме върху тези теми, защото е повече от важно и защото вярваме, че днес рециклирането и употребата на по-малко пластмаса е въпрос не само на личен, но и на еволюционен избор.

15 и 16 май I от 10:00 до 18:00 ч. I за обща публика I вход свободен

Заниманията в зона „РЕстарт“ се осъществяват в партньорство с Kaufland и глобалната стратегия на компанията срещу пластмасата RЕset Plastic.

Търсачи на пластмаса / REmove

Скрихме от вас на неочаквани места в двора на София Тех Парк пластмасови предмети, които могат да бъдат рециклирани. Намерете ги и ако сте бързи, ще спечелите награди! Как да участвате? Вземете указанията от зона „РЕстарт“, следвайте ги и докато откривате скритите предмети, ще научите неподозирани факти за рециклирането и защо то е важно.

Пластмаса: презареждане / REdesign

За съжаление панацея на пластмасовата пандемия все още няма (най-вече заради комплексните полимери в различните видове пластмаса), но не прави ли това отговорността ни да постигнем възможното още по-голяма? В заниманието „Пластмаса: презареждане“ ще дадете воля на своята креативност и ще създадете предмет от рециклирана пластмаса, който след това ще можете да отнесете у дома. 

Сливи за пластмаса / REduce

1 кафе и 1 опакован обяд на ден значат 3х365 пластмасови чаши, кутии и комплекта прибори. Едно основно пазаруване на седмица е равносилно на стотици найлонови торби за 52-те седмици в годината. Пълното разграждане на някои видове пластмаса отнема до 500 години. Научете какъв е вашият пластмасов отпечатък за година и как да го рециклирате. Припомнете си историята за сливи за смет с уговорката, че изборът този път засяга всички нас.

Споделете това