Интерактивни научни занимания на открито

Улична наука

Забавлявайте се с уличната наука на химиците Марк Лорч и Фил Бел-Янг от Университета Хъл, Обединеното кралство. Не се стряскайте от гърмежите на Корпуса за бързо гърмене. В 11:00, 13:00 и 17:00 ч. в събота и неделя полският научен център “Коперник”, с помощта на Полския институт в София и в лицето на своя научен сътрудник – химика Луциян Сташевски, също “ще гърми” и ще покаже какво дължим на заобикалящите ни химични елементи.

Музика и алгоритми

Manhattan Live: Интерактивна музика и музика, генерирана от движението на тълпа от хора

Потопете се в света на музиката – от интерпретации, провокирани от движението на тълпата до вариации, създадени с теремин при размахване на ръка. Вижте софтуера Manhattan в действие и изследвайте по интерактивен начин позната и непозната музика в ноти, компютърен код, хаос и движение. Софтуерният инженер д-р Крис Наш от Университета на Западна Англия в Бристол (UWE Bristol), Обединеното кралство, ще бъде там, за да отговаря на вашите въпроси за музикалната технология, както и за академичната програма, която води в UWE Bristol.

Многообразието е вкусно

Опитайте кулинарни изкушения на традиционни кухни от целия свят. Мулти култи колектив – организация, която работи за общностно развитие, интеграция на мигранти, защита на човешките права и подкрепя кулинари от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка, ще ви убеди, че храната е толкова пъстра, колкото и животът.