Вече сме на 7. Първите 7. Също като в живота, това са нашите 7 най-важни години. 

Създадохме първия и за момента единствен фестивал на науката в България. Заедно с вас и десетките ни партньори се учехме от първите стъпки и всяка година променяхме по нещо, за да намерим най-подходящия за България формат. 

Седмата ни година носи най-много промени, които се надяваме, че ще допринесат за вашето незабравимо преживяване. Ето най-важните 7:

1. Имаме нов дом!

Наистина обичаме Театър София и пространството около него в парка Заимов, но пораснахме! И решихме, че е време да се преместим. Нямаше никакво съмнение къде – в София Тех Парк. Нямаме търпение да ви посрещнем на това вълнуващо място! 

Фестивалът ще се проведе в иновационен форум "Джон Атанасов". Името на сградата не може да бъде по-подходящо, а пространството е огромно – разполагаме с 3 големи зали за събития, място за няколкото ни изложби и за традиционното научно кафене, както и цял етаж за нашия Експлораториум – зоната за щандове с демонстрации и експерименти, любимото място на малки и големи.

Ще разберем всеки, на който му липсва паркът… ами всъщност ще имаме парк :). София Тех Парк се намира в парк! Много приятен парк, с детски съоръжения за игра и напълно свободен достъп. Стигането до там е по-лесно отколкото предполагате. За ваше удобство сме създали карта с подробни упътвания, независимо по какъв начин се придвижвате – много линии на градския транспорт стигат до трите автобусни спирки в района, а от няколко месеца работи и новопостроения пешеходен мост над бул. Цариградско шосе, който ви дава директен достъп до парка. Ако идвате с автомобил, няма да има нужда да търсите място за паркиране – има етажен паркинг и позната ви от моловете система за почасово паркиране. На картата е показан входът за автомобили, от страната на зала Арена Армеец.

Иновационен форум Джон Атанасов в София Тех Парк

2. Повече и по-големи зали

Новият дом ни дава възможност да провеждаме фестивалните събития паралелно в 3 по-големи зали – с по 100, 200 и 400 места! Това са:

  • BASF Лаборатория за уъркшопи с по 30-40 участници или презентации за публика до 100 човека
  • Зона 42 за събития с публика до 200 човека
  • Мтел Арена – главната сцена, за публика до 400 човека.

3. Онлайн резервации за всички събития

Само 8 от всичките 65 събития са с билети и отново са на символични цени от по 5 лева. От тази година билетите се продават през мрежата на Eventim. Освен от партньорските им каси в бензиностанции и търговски обекти, могат да се закупят и онлайн. Активирали сме опцията за разпечатване на билета вкъщи Print @ Home, за да не се налага да ви се изпраща по пощата. Така можете да си вземете билет без дори да излизате от дома си.

За безплатните събития традиционно е необходимо да си запазите място (да вземете безплатен пропуск). Тези пропуски се издават до запълване на капацитета на съответната зала. От тази година вече можете да ги резервирате онлайн. След като направите резервацията, по имейл ще получите потвърждение, което е и вашия безплатен пропуск. Трябва само да го разпечатате вкъщи и да го носите с вас на всяко от събитията, които сте резервирали. Онлайн системата позволява да резервирате места и за до 5 допълнителни посетители. Доведете си приятели!

4. Възможност за промяна на пропуските, резервирани онлайн

Промяна в плановете? Няма проблем, в края на имейла с потвърждението на запазените места за безплатните събития има линк за промяна или отмяна на резервацията. Ако се окаже, че няма да успеете да посетите някое събитие, моля използвайте този линк – така ще освободите местата за други посетители!

5. Целодневни прожекции в научното кафене

National Geographic отново ще бъдат партньори на фестивала и тази година ще се погрижат през целия ден да се прожектират техни предавания. Докато чакате да започне следващото събитие, заповядайте в научното кафене, за да гледате епизоди от поредиците "Произход: Пътешествието на човечеството" и "Brain Games".

6. Повече щандове в Експлораториума

С всяка следваща година "панаирната зона" с щандове за демонстрации и игри става все по-голяма и интересна. Щандовете ще са над 30, така че отделете си достатъчно време между събитията! Както винаги, достъпът до Експлораториума е напълно свободен, няма нужда дори от резервация.

7. Информационни щандове за учене на наука в България и в Обединеното кралство

Искате да учите наука? Това е мястото да проучите най-добрите за вас или вашето дете възможности. В Експлораториума ще намерите информационни щандове на Софийския университет, на Българската академия на науките и на Британски съвет. 

Какво НЕ променихме?

Страхотното съдържание. Вижте програмата и се уверете сами!

Вижте още