©

Iko media

Подкрепата на децата и младите хора да постигнат своя пълен потенциал е ключово условие за успеха на всяка общност, общество и държава по света. Пандемията с Covid-19 от началото на годината, малко по неволя и повече неочаквано, превърна дистанционната форма на обучение в неизменна част от ежедневието на ученици, учители и родители. И сякаш сега повече от всякога е важно те да се чувстват и да са подкрепени в процеса на преподаване и усвояване на учебния материал. 

Министерство на образованието и науката работи съвместно с Microsoft България за внедряването на Microsoft 365 в класната стая и към днешна дата платформата вече е във всички български училища. Целта е Microsoft 365 да даде достъп до дигитални решения, които улесняват планирането и провеждането на учебните часове.  

За да представи функционалностите на различните инструментите, Microsoft България организира специална програма за учители в рамките на десетия Софийски фестивал на науката. Програмата ще се проведе от 28 септември до 2 октомври 2020 г. и ще включва 12 уебинара, всеки с 60-минутна продължителност. 

Уебинарите са безплатни, но се изисква предварителна регистрация.

Регистрирайте се от вашата edu.mon електронна поща на: booking@britishcouncil.bg

Посочете вашето име, телефон за връзка и уебинара, който/ уебинарите, които искате да посетите. След като направите резервацията ще получите потвърждаващ имейл с повече информация за достъпването на уебинарите.  

 
Програма „Учители в час с Microsoft“ на Софийския фестивал на науката:

28 септември (понеделник) 2020 г.

14:30-15:30

уебинар

Office 365  

Microsoft 365 е облачно пространство в помощ както на бизнеса, така и на учебната среда. То далеч не се изчерпва с инструментите Word, Excel и PowerPoint, а включва и най-добрите в своя клас приложения с мощни облачни услуги, управление на устройствата и усъвършенствана сигурност. 

16:00-17:00

уебинар

Microsoft Forms

Microsoft Forms е лесен и лек инструмент, с който можете бързо да създавате формуляри, да събирате отговори в реално време, а автоматични графики да визуализират данните. Microsoft Forms ви позволява да създадете анкета за минути, която участниците да попълнят от всеки браузър, без да е нужно да инсталират определено приложение. 

29 септември (вторник) 2020 г.

14:00-15:00

уебинар

Minecraft Education Edition

Minecraft: Education Edition е игра, насърчаваща креативността, работата в екип и намирането на решения в завладяваща среда, в която всяко дете може да развихри въображението си.  

15:00-16:00

уебинар

Microsoft Educators Center

Microsoft Education Center предлага курсове по заявка, насочени към интегрирането на технологиите в преподаването и запознаването с инструменти като OneNote, Teams и Microsoft  365.

16:00-17:00

уебинар

Microsoft Educators Center: Microsoft Innovative Educator 

Microsoft Innovative Educator (MIE) отдава заслуженото на педагози визионери, които ползват технологиите, за да споделят добри практики със своите колеги и по този начин допринасят към по-доброто образование и по-добрите резултати на учениците. 

30 септември (сряда) 2020 г.

14:00-15:00

уебинар

Microsoft Teams/OneNote 

Microsoft Teams/OneNote позволява на учителите да организират виртуална класна стая. Приложението е безплатно за ученици и учители, регистрирали се с валиден училищен имейл адрес. 

15:30-16:30

уебинар

Microsoft Sway 

Sway е приложение на Microsoft Office, с което лесно да се създават и споделят интерактивни доклади, наблюдения от практиката, презентации и много други.  

1 октомври (четвъртък) 2020 г.

14:00-15:00

уебинар

Устройствата Windows 10 в подкрепа на образованието 

Благодарение на изградени партньорства, Microsoft предлага програмата Shape the Future (бълг. ез. „Градим бъдещето“) на администратори, учители и ученици в начален и гимназиален курс на обучение. Платформата може да бъде полезна за всички – от деца в предучилищна възраст до курсисти във високотехнологични програми – с възможността да изпълнява както леки, така и устойчиви програми. 

15:00-16:00

уебинар

Microsoft Hacking STEM с Micro:Bit 

Microsoft Hacking STEM свързва практическото обучение и дигиталните технологии с цялостни и готови за ползване учебни планове. С акцент върху уменията на XXI век, като електроинженерство, ИТ, машиностроене и обработване на данни, ползването на Hacking STEM в класната стая помага на учениците да добият знания, които се търсят на днешния пазар на труда. 

16:00-17:00

уебинар

Microsoft MakeCode и Micro:Bit 

Microsoft MakeCode е рамка за създаване на интерактивно и ангажиращо преживяване за начинаещия в програмирането. Платформата дава основата за приспособимо писане на код, за да се създават и изпълняват потребителски програми на реален или симулиран хардуер.  

2 октомври (петък) 2020 г.

14:00-15:00

уебинар

Microsoft Future Ready Skills  

Microsoft предлага цялостни продукти, партньорства, съдържание и учебни програми, които помагат на учителите да запалят интерес у своите ученици и да ги подготвят за утрешния ден. С достъпни и свободни решения, уроци и ресурси, подкрепени от общоприети стандарти за обучение и признати сертификати, преподавателите могат да бъдат в помощ на всеки свой ученик в училище, при намирането на работа и в живота. 

16:00-17:00

уебинар

Photon Robot 

Photon е програма, разработена за обучение у дома и в училище, с която децата създават свой робот, докато се справят със задачи и експерименти, чрез които Photon изследва заобикалящия свят. 

 

Вижте още