Обучение в Обединеното кралство

Курсове по английски за всеки

С глобална репутация за отлично качество на преподаване и в комбинация с богато културно наследство и многообразие, оживени градове и красиви провинции, Обединеното кралство е перфектното място за изучаване на английски език.

Има голямо разнообразие от курсове, подходящи за всички възрасти и нива на владеене на езика, като например:

 • летни учебни вакации за цялото семейство
 • интензивни курсове в помощ на развитието ви в конкретна професионална област
 • целогодишни курсове по общ английски, с които можете напълно да се потопите в британската култура.

Намерете курс

Препоръчваме следните инструменти за търсене на акредитирани курсове:

 • English UK course finder – English UK е националната асоциация на акредитираните центрове за обучение по английски в Обединеното кралство. Търсачката за курсове съдържа профилите на членуващите институции и предлаганите от тях курсове.
 • English in Britain course finder (най-удобен за търсене през мобилно устройство) – English in Britain е услуга, която насочва курсисти и образователни агенти към сайтовете на акредитирани институции, които предлагат обучение по английски език в Англия, Шотландия и Уелс. Търсачката за курсове съдържа профилите на абонираните организации и техните курсове.

Бъдете уверени в избора си на курс по английски

Акредитационната програма на Британски съвет Accreditation UK ви дава спокойствието, че ще получите обучение по английски с най-високо качество. Публикуваме списък на всички центрове, които са акредитирани от Британски съвет, както и резултатите от последните направени проверки на всеки от тях.

Използвайте нашата безплатна консултантска услуга

Ако имате нужда от допълнителна помощ при намирането и записването на курс по английски в Обединеното кралство, нашите опитни образователни консултанти могат да ви помогнат. Предлагаме безплатни индивидуални консултации и подбор на курсове, които са най-подходящи за вашите цели, нужди и бюджет. Също така организираме записването.

Какви курсове по английски език се предлагат?

В Обединеното кралство има над 350 езикови центъра акредитирани от Британски съвет, в които се предлагат курсове през цялата година, като минималният престой е 1 седмица. 

Видовете курсове са най-разнообразни: 

 • общ английски 
 • подготовка за изпит
 • семейна езикова програма
 • детска езикова ваканция
 • английски за академични цели
 • английски за професионални цели 
 • и много други. 

Социалната програма, която училищата организират, предоставя допълнителни възможности за общуване на английски. Цените на курсовете варират много и зависят от броя учебни часове на седмица, дали предпочитатае да сте в малка или голяма учебна група, колко седмици искате да продължи курса, местоположението в Обединеното кралство. Вариантите за настаняване са много и техните цени също варират, за да са подходящи за различни бюджети. 

Как можем да ви помогнем?

Ние ще:

 • ви помогнем да потърсите, откриете и изберете най-подходящите езикови курсове и институции
 • ви насочваме в етапите на процедурата по записване 
 • установим необходимия контакт с институциите, които Вие сте избрали
 • ви информираме относно етапите на разглеждане на вашия формуляр за записване веднага щом получим информация от институцията, където сте подали формуляра си за записване
 • ви съветваме по отношение на процедурите за плащане
 • ви съветваме относно вариантите за настаняване в общежитие, със семейство домакин, в квартира или в самостоятелен апартамент
 • уредим някой да ви посрещне на летището, ако пожелаете
 • предоставим необходимата информация относно престоя и обучението в Обединеното кралство.

Как да се възползвате от нашата безплатна консултантска услуга?

Ние предлагаме безплатни индивидуални консултации и подбор на курсове, които са най-подходящи за Вашите цели, нужди и бюджет. Също така организираме записването.

Формуляр за консултация

Моля попълнете формуляра за консултация (изтеглете от линка по-долу), изпратете го до имейл study.uk@britishcouncil.bg и един от нашите консултанти ще се свърже с вас в рамките на един работен ден. Ако желаете, можете да си уговорите лична среща в нашия офис.

Индивидуална оферта

В рамките на 5 работни дни след разговора ще бъде подготвена и изпратена до вас индивидуална оферта с предложения за 3 до 5 варианта за курсове, които са максимално подходящи за вашите конкретни цели, лични нужди и предпочитания. След това нашите консултанти ще направят всички уточнения, които са ви необходими, за да изберете курс. Щом сте готови с избора си, те ще организират записването ви в училището, а вие ще заплатите дължимите такси директно на училището.

Възвръщаем депозит

Преди да получите своята индивидуална оферта е необходимо да платите възвръщаем депозит от 50 лева на Британски съвет като гаранция за вашето сериозно намерение да се запишете на курс в Обединеното кралство. Ще получите депозита си обратно до 10 работни дни след като сте заплатили пълната такса на училището. Ще получите и екземпляр от общите условия и описание на услугата ни, който съдържа подробностите относно възвръщаемия депозит.

Вижте още