Квалификации, признати от университети и работодатели в цял свят 

A-levels са международно признати квалификации, необходими за прием в много университети и в различни програми за професионално обучение. Учениците обикновено изучават предмети за A-level на възраст между 17 и 18 години. A-level могат да ви помогнат да:

  • Бъдете приети в колеж или университет във Вашата страна или в чужбина
  • Започнете желаната от Вас кариера
  • Добиете повече знания по любимите си предмети 

Всяка година Британски съвет помага на повече от два милиона кандидати да се явят на международни изпити. Ние ще ви помогнем във всяка фаза от образованието ви – от избирането на предметите до регистрацията за изпитите. 

Научете как да се запишете за А-level

Вижте изискванията за прием в желаната специалност в университет

Продължителност и формат на обучението

Учениците обикновено покриват А- level за две години. В първата година, в AS-нивото, изучавате първа част на всяко А-ниво, а обучението през втората година се нарича A2-ниво. Общото обучение през тези две години отговаря на A-ниво. A-levels се оценяват или чрез практически курсови задачи, или чрез писмени изпити по време на двете години (AS и A2).

Изпитни институции

А-levels се предлагат от две изпитни институции – Cambridge Assessment International Education и Pearson Edexcel. Ако вашето училище или колеж работи само с един от двата борда, тогава може да не се наложи да избирате между тях. 

Вижте коя изпитна институциия е подходяща за Вас.

Избор на предмети

Можете да избирате измежду голям брой предмети за  А-level, но трябва да имате предвид, че някои предмети не се предлагат в определени държави, изпитни институции или училища. 

Изисквания за прием в университет

За кандидатстване в университетите в Обединеното кралство обикновено трябва да представите оценките от три А-levels, но е добре да проверите конкретните изисквания на избраните от Вас университети. 

Проверете какви оценки са нужни за прием в избрания от вас университет. 

Как да се подготвите

Можем да ви помогнем в ученето и подготовката за изпитите като Ви предложим достъп до изпитните материали от предишни сесии и други полезни ресурси.

Тук можете да намерите съвети как да учите.

 

Оценяване

Курсовите работи и изпитите се оценяват по скала от A* до E. 

Резултати

Резултатите Ви ще бъдат изпратени до офиса на Британски съвет няколко седмици след полагането на изпитите Ви.