Квалификации, признати в цял свят

Сертификатите IGCSE са най-популярните международни квалификации за ученици от 14 до 16 години. Те са Вашата първа стъпка към висше образование или професионално обучение в родината ви или в чужбина. Те могат да Ви помогнат:

  • Да бъдете приети в колеж или университет във Вашата страна или в чужбина
  • Да намерите по-добри възможности за кариерно развитие
  • Да отговорите на езиковите изисквания за емиграция или обучение*
  • Да развиете умения, които ще Ви помогнат да водите по-интересен и успешен живот.

Британски съвет помага на повече от два милиона хора годишно да се явят на международни изпити. Можем да Ви съдействаме с подкрепа и насоки, като се започне с избора на предмети и се стигне до регистрацията за изпита. 

*Например, оценка C по английски език на IGCSE често се приема за достатъчно ниво на владеене на езика в някои университети в англоезични страни. 

Ето повече информация за това как може да се регистрирате за IGCSE. 

Продължителност и формат на обучението

Обучението за IGCSEs/International GCSEs обикновено отнема две години. Оценяването може да бъде чрез писмени изпити, устно тестване или практически курсови работи. 

Изпитни институции

Изпитите се предлагат от два големи Изпитни борда: Cambridge Assessment International Education и Pearson Edexcel. Изпитите към CIE са за IGCSE, а към Pearson Edexcel са за сертификати по предметите International GCSE. Училището, в което се обучавате, може вече да работи с една от тези изпитни институции. 

Вижте коя изпитна институция е подходяща за Вас

Избор на предмети

Можете да избирате от над 70 различни предмети – например, Математика, английски език и други. 

Нива на трудност

IGCSE/International GCSE core curriculum е подходящо за ученици, които очакват да получат оценки от C до G. Extended curriculum е с по-висока трудност и е подходящо за ученици, които се стремят към оценки A до C.

Обучение

Можем да Ви насочим към високо-качествени материали за подготовка, включително GCSEPod на Британски съвет, както и конспекти, изпитни материали от минали сесии, мобилни приложения и други ресурси.

Тук можете да намерите съвети как да учите. 

Оценяване

Резултатите Ви се оценяват според международно признатите оценки от A* до G. Всички изпитни работи се проверяват централно в Обединеното кралство. 

Кога ще получите резултатите си?

Резултатите Ви ще бъдат изпратени до офиса на Британски съвет няколко седмици след явяването на изпитите. 

Какво следва?

Сертификатите от IGCSE/International GCSE могат да се надградят с обучение за А- и AS-нива и дори да бъдат зачетени за прием в университет.