Всички преподаватели в Британски съвет притежават професионални квалификации, които отговарят на най-високите международни стандарти, и имат голям опит в преподаването на курсисти на съответната възраст. Нашите преподаватели имат:

  • завършена съответната висша образователна степен
  • сертификат за преподаване на английски като чужд език, издаден от институция като Cambridge University CELTA или Trinity College London CertTESOL
  • най-малко 2 години преподавателски опит
  • най-високо ниво на владеене на английски език.

Нашите преподаватели наскоро преминаха обучения специално за провеждане на курсове по английски език онлайн, за да задълбочат знанията си за използване на различните инструменти и преподавателски умения, необходими за провеждане на онлайн учебни занятия.   

 

Запознайте се с преподавателите

Шарлът Смит

Старши учител (курсове за възрастни)

Шарлът има бакалавърска степен по английска литература и френски език, сертификат CertTESOL от Trinity College London и преподавателска квалификация DELTA. Тя преподава английски в Обединеното Кралство на ученици от целия свят в продължение на няколко години и работи като академичен директор в езикова школа преди да се премести в България през 2021 г., за да работи в Британски съвет. Шарлът обича да чете, да пътува и да се среща с нови хора и да допълва колекцията си от винтидж дрехи.

Мая Иванова

Старши учител (курсове за деца и тийнейджъри)

Мая има магистърска степен по Английска филология, както и преподавателски квалификации CELTA и DELTA. Тя е преподавала английски на курсисти във всички възрасти и на всички нива. Мая има голям опит в изпитването за международно признати сертификати по английски език. В свободното си време учи чужди езици – френски и португалски, и се наслаждава на градския живот. 

Yi Xie

Yi получава бакалавърска степен по английска литература и американска история от Emory University в САЩ. Преподавала е общ английски език и подготвителни курсове за изпити в САЩ, преди да се премести в България през 2023 г. Водена от любопитство, тя получава сертификата си за преподаване CELTA в Будапеща. Тя преподава на възрастни и младежи в Британски съвет. Харесва история на изкуството и музеите. Интересува от азиатското изкуство. Музеят на азиатското изкуство в Сан Франциско й е любим.

Alexander Kirov

Александър Киров

Алекс има бакалавърска степен по английска филология от СУ „Св. Климент Охридски“, CELTA и специализирана квалификация за преподаване на английски в предучилищна възраст. В Британски съвет Алекс е преподавал както на възрастни, така и на деца, в различни групи и нива. Много от младите ни курсисти го познават и обичат. Другата му голяма страст е изкуството. Според някои има "ангелски глас" и приятелите му често не могат да го накарат да спре да пее.

Бари-Джон Дейли

Роден в Ирландия, Бари израства във Франция и от 2016 г. приема България като своя нов дом. Има магистърска степен по психология от университета "St. Andrew's" в Шотландия и е работил в областта на маркетинга дълги години, преди да реши да стане преподавател, получавайки квалификация CELTA в София. Говори свободно френски и испански и се опитва да се справя с български. През свободното си време обича да излиза извън града – в планината за всичко свързано със снега или край морето. 

Борислав Василев

Боби има бакалавърска степен по Англицистика и американистика, магистърска степен по Конферентен превод от СУ "Св. Климент Охридски", преподавателска квалификация CELTA, както и специализация Teaching Young Learners за преподаване на деца и ученици. Работи като асистент в Британски съвет за няколко години преди да започне да преподава през 2021 г. Боби обожава киното, дори още повече, когато е замесен Том Харди. Освен това много харесва музиката и обича да свири на китара, особено на акустична.

Виолета Рулева

Виолета има бакалавърска степен по Английска филология от Софийския университет, квалификация CELTA и специализирана квалификация за преподаване на английски в предучилищна възраст. Тя обича да изучава езици и да преподава. Работи като асистент в Британски съвет преди да стане преподавател – нещо, към което винаги се е стремяла. Виолета обича да пътува, да открива нови култури, да се запознава с нови хора, да свири на пиано и да чете на английски и френски.

Гергана Стоева

Гергана има бакалавърска степен по английска филология от СУ "Св. Климент Охридски", а в момента учи магистърска програма по писмен превод. Притежава също сертификатите CELTA и NILE за преподаване на деца и тийнейджъри и с удоволствие работи като учител в Британски съвет. Гери харесва да преподава на хора от всякакви възрасти. Интересува се от рисуване, бродиране и всякакви други "сръчни" занимания.

 

Гергана Тянкова

Гери притежава бакалавърска степен по английска филология от Софийския университет, Кеймбридж CELTA сертификат и е преминала обучението NILE за млади учащи. Тя е работила като асистент-преподавател в Британски съвет, преди да стане учител през 2023 г. и открива страстта си да напътства учащи благодарение на тази позиция. Гери се интересува от създаването на анимация и обича да създава изкуство, експериментирайки с различни среди.

Дейвид Хау

Дейвид Хау

Дейвид е от Гилдфърд, Югоизточна Англия. Има бакалавърска степен по Физика и квалификация CELTA за преподаване на деца и ученици. Преподава английски от 2003 г., когато се премества да живее в България, а в Британски съвет работи от 2005 г. Женен е и има дъщеря, която е родена в София през 2006 г. Обича да прекарва свободното си време със семейството, да чете и от време на време да тича.