Всички преподаватели в Британски съвет притежават професионални квалификации, които отговарят на най-високите международни стандарти, и имат голям опит в преподаването на курсисти на съответната възраст. Нашите преподаватели имат:

  • завършена съответната висша образователна степен
  • сертификат за преподаване на английски като чужд език, издаден от институция като Cambridge University CELTA или Trinity College London CertTESOL
  • най-малко 2 години преподавателски опит
  • най-високо ниво на владеене на английски език.

 

Запознайте се с преподавателите

Анелия Младенова

Анелия Младенова

Старши учител

Анелия има магистратура по Английска филология от СУ и допълнителна квалификация за преподаване на хора с нарушено зрение от Birmingham University. Завършила е своята DELTA квалификация в International House-London, а в Полша е придобила допълнителната квалификацията на CELTA за преподаване на деца и ученици. Анелия има богат опит в преподаването както в България, така и в Обединеното кралство - ръководила е обучението по английски в Rochester Independent College.

Боби Златков

Боби Златков

Старши учител

Боби преподава английски на ученици от всички възрасти вече повече от 11 години. Той притежава международно признатите квалификации CELTA и DELTA, а освен това е и CELTA преподавател. Боби е устен изпитващ към Кеймбридж и провежда курсове и семинари за обучение на преподаватели. Той обожава както да учи, така и да преподава езици и именно това е причината да запише магистърска програма в Софийския университет в специалност Английска култура и литература. 

Alexander Kirov

Александър Киров

Освен английска филология в СУ, Алекс има преподавателска квалификация CELTA и в момента се обучава в NILE курс за преподаване на английски в предучилищна възраст. Дойде в Британски съвет още в първата година на следването си и бил асистент в повечето от нивата ни за деца, а много от младите ни курсисти го познават и обичат. Другата му голяма страст е изкуството. Според някои има "ангелски глас" и много често приятелите му не могат да го накарат да спре да пее.

Brendan Marren

Брендан Марън

Брендан е квалифициран CELТА учител и преподава в Британски съвет от 2004 година насам. Преди да стане преподавател работи в Британски съвет в Обединеното кралство, както и в други страни, на редица финансови постове и като външен консултант. Също така е работил и в сферата на недвижимите имоти. В свободното си време обича да се разхожда в планината, близо до която живее, и да се занимава със своята разрастваща се зеленчукова градина. Любимата му група от 80-те е The Smiths. 

Дейвид Хау

Дейвид Хау

Дейвид е от Гилдфърд, Югоизточна Англия. Има бакалавърска степен по Физика и квалификация CELTA за преподаване на деца и ученици. Дейвид преподава английски от 2003г., когато се премества да живее в България, а за Британски съвет работи от 2005г. Женен е и има 7-годишна дъщеря, която е родена в София. Обича да прекарва свободното си време със семейството, да чете и от време на време да тича.

Елизабет Джаксън

Елизабет Джаксън

Елизабет е от Обединеното Кралство. След като придобива своята CELTA квалификация през 2011, преподава във Виетнам (два пъти) и в летни училища във Великобритания и Италия. Елизабет има богат опит в преподаването на английски на деца и ученици, както и в курсовете по общ и на академичен английски за възрастни. Иска да продължи да се развива в тази област, а когато не работи, да опознае България и най-вече планините.

Емма Шиекова

Ема Шиекова

Родена в Мидълсбро, Северна Англия, Ема е израснала в България и Обединеното кралство. След като завършва Икономика и Политика в университета Манчестър, преподава в английско езиково училище в Лондон, както и английски на имигранти и бежанци. По-късно съчетава преподаването с любовта си към различни култури, световна кухня и пътувания (планира да посети всички 196 държави) в Русия, Шотландия и Южна Корея. Ема има CELTA, CELTA YL и Certificate of Education in ESOL and Further Education Teaching.

Zlatina Filipova

Златина Филипова

Златина има магистърска степен по Английска филология и над 16 години опит в преподаването на хора от различни сфери на живота, както и в подготовката на кандидати за сертификат на Кеймбридж. Обича да помага на учениците си да постигат успехи като ги стимулира и вдъхновява. Интересите й се простират от психологията до изкуствата. Обича да общува и да разширява кръгозора си като пътува и се запознава с нови държави и култури.

Ivaylo Ivanov

Ивайло Иванов

Ивайло има магистърска степен по Международни отношения от СУ "Св. Климент Охридски". След няколко години опит в корпоративна среда, открива призванието си да преподава. След като придобива квалификация си Cambridge CELTA не е спирал да преподава английски на деца и възрастни. Иво обича да кара колело и да тренира бойни изкуства, но най-вече трекинга – негова страст, която го е отвела на далечни места като Хималаите.

Iveta Taseva

Ивета Тасева

След завършването на магистратурата си по англицистика и американистика Ивета е работила като учител по английски в България и в Обединеното кралство, а също така е придобила квалификациите DELTA и CELTYL.Тя има голям опит в подготовката на курсисти и изпитването на кандидати за международно признати тестове по английски. В свободното си време енергичната Ивета обича да плува, да кара кънки и да изкачва планини.