NT Live - Behind the Beautiful Forevers
©

National Theatre Live

Date
11 юни 2015, четвъртък -
19:00 до 23:59
Location
Cinema City, Mall of Sofia

Британски съвет и Cinema City отново ви канят да гледате на кино най-доброто от театрална сцена в Обединеното кралство. Не пропускайте излъчването на продукцията на Британския национален театър в Лондон "Красиви завинаги" (с оригинално заглавие на английски Behind the Beautiful Forevers). Новата пиеса от Дейвид Хеър е по книгата на носителката на „Пулицър“ Катрин Бу.

Индия има глобални амбиции, но отвъд луксозните хотели около летище Мумбай е разположено едно паянтово гето, гъмжащо от хора със свои собствени планове. Зехруниса и синът й Абдул се опитват да връщат на вторични суровини достатъчно боклук, за да поддържат нормално домакинство. Сунил, който е спрял да расте на 12-годишна възраст, иска да яде толкова, че да стане висок поне колкото крадецът Калу. Аша се опитва да присвоява средства от правителствените фондове за борба с бедността, за да бъде най-накрая „човек първо качество“, докато дъщеря й Маню има намерение да стане първата жена с висше образование в махалата. 

Само че техните кроежи и схеми са паянтови като къщите им. Световната рецесия застрашава търговията с вторични суровини, а някой в гетото ще подаде сигнал, който ще съсипе не само подателя му, но ще попилее и целия квартал.

Меера Сиал (позната от „Кумари“, „Боже, мили, аз“, „Рафта, рафта“) се завръща в Националния театър под режисурата на Руфъс Норис („Прекършени“, „Лондон Роуд“).

Не пропускайте прожекциите на "Красиви завинаги" (автентичен запис на сателитното излъчване на живо) на 28 май (четвъртък) и 11 юни (четвъртък), от 19:00ч. в Cinema City в Mall of Sofia. 

Моля имайте предвид, че онлайн резервациите на билети на www.cinemacity.bg важат до 3 дни преди датата на прожекцията. Ако до тогава не бъдат закупени от касите на Cinema City билетите се освобождават за продажба.

Представлението е на английски език, със субтитри на български. 

* * *

Сателитното излъчване на постановките на Британския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство със Столична община и фондация Homo Ludens, с медийното партньорство на безплатния културен гайд „Програмата”.

 

Category icon
What's on, Arts on Screen
Споделете това