кариерни дни
Date
18 октомври 2017, сряда до 31 октомври 2017, вторник
Location
Кариерни дни в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Русе

Какви възможности за работа и кариерно развитие предлагат науката и технологиите? Кои са различните видове СV и какви са специфичните изисквания в различните държави? Кое се цени в бизнеса и кое в академичните среди? Какво означава да си успешен лидер?

Това са само някои от темите на поредицата от събития "Кариера за нова ERA", които ще се проведат в 5 града в страната. За първи път студенти и докторанти могат да се срещнат с водещи компании и агенции за човешки ресурси.

Кариерните срещи започват на 18 октомври в Ректората на Софийския университет. След това ще се проведат в Пловдив в Дом на учените (24 октомври), в Тракийски университет в Стара Загора (26 октомври), в х-л "Голдън Тюлип" във Варна (30 октомври) и в Русенски университет (31 октомври).

"Кариера за нова ERA" се организира в рамките на инициативата на Европейската комисия "Кариерни дни", чиято цел е да създава възможности за кариерно развитие на магистри и докторанти. Тази година събитието се провежда за първи път в Испания, Франция, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Македония и България.

Организатор на кариерните дни в България е Координационният център на европейската мрежа EURAXESS към СУ "Св. Климент Охридски" и представителите и координаторите й в Пловдив, Стара Загора, Русе и Варна. Мрежата EURAXESS е създадена по инициатива на Европейската комисия с цел предоставяне на информация и подкрепящи услуги за кариерното развитие и мобилност на учените, както и за да насърчава научното сътрудничество между Европа и света.

Проектът се осъществява в партньорство с Министерство на образованието и науката, Кариерен център към Стопански факултет на СУ, Британски съвет, Нов български университет, Фондация "Институт за технологии и развитие", Русенска търговско-индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Pensoft Publishers и СИБанк.

Програмата на събитията в петте града включва срещи с фирми и агенции за човешки ресурси, информация за EURAXESS Портал с актуални обяви за свободни работни позиции, грантове и стипендии, както и обучителни семинари за написване на успешно CV, лидерство, дейностите "Мария Склодовска-Кюри" – един от най-важните инструменти на Европейската комисия в подкрепа на кариерното развитие на учените и представяне на проучванията на британската организация Vitae за кариерното развитие на изследователите.

Проект „Bulgarian Days of Career Development and Mobility of Researchers“ е финансиран по програма на Европейски съюз за научни изследвания и иновации Хоризонт 2020, договор № 741107

Tag icon
Наука, Професионално развитие
Category icon
Календар
Споделете това