Paula Murrihy as Carmen
Paula Murrihy as Carmen ©

Oper Frankfurt, Monika Rittershaus

Date
18 април 2018, сряда - 19:00 до 22 април 2018, неделя - 19:00
Location
Кино Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян

Ана Горячова е звездата в завладяващата постановка на Бари Коски на класическата френска опера на Бизе

Гледайте на кино най-известната опера на френския композитор Жорж Бизе и една от най-популярните творби в оперния жанр "Кармен", поставена на сцената на Кралската опера в Лондон. Прожекциите са на 18 април от 19:00 часа, 21 април от 18:00 часа и на 22 април от 16:00 часа в кината Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното.

Oпияняващата комбинация от страст, силни чувства и насилие в Кармен първоначално се оказва твърде дръзка за оперната сцена и след премиерата на музикалната творба през 1875 г. критиците я обявяват за пълен провал. Скоро след това Бизе умира и никога не научава за огромния успех, който неговата "Кармен" ще постигне. Само в Кралската опера творбата е играна повече от 500 пъти.

Спектакълът на една от най-полулярните оперни творби е създаден първоначално за операта във Франкфурт от Бари Коски, който акцентира върху физическата постановка на изпълнителите. Австрийският режисьор е един от най-обещаващите оперни постановчици, чийто дебют в Кралската опера с операта "Нос" на Шостакович е приет повече от радушно. Неговата нетрадиционна постановка на "Кармен" смесва партитурата на Бизе с допълнителна музика, което придава необичеан нов поглед към притегателния образ на главната героиня.

Музика: ЖОРЖ БИЗЕ
Режисьор: БАРИ КОСКИ
Диригент: ЯКУБ ХРУША

Кармен: АНА ГОРЯЧОВА
Дон Хосе: ФРАНЧЕСКО МЕЛИ
Микаела: АНЕТ ФРИЧ
Ескамило: КОСТАС СМОРИГИНАС

Времетраене: 210 мин. с един антракт

Изпълнява се на френски с български субтитри

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Tag icon
Балет
Category icon
Арт екран, Календар
Споделете това