©

Royal Opera House

Date
25 януари 2020, събота до 26 януари 2020, неделя
Location
Кино Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен.

Очарователен и забавен разказ за любов, пакости и механични кукли.

Класика от репертоара на Кралския балет, балетът е по хореография на основателката на Кралския балет, Дам Нинет де Валоа. Хореографията е технически сложна и изисква безупречност от танцьорите. Кино аудиторията ще бъде завладяна от превъзходен актьорски състав с участието на прекрасната Марианела Нуньес като фееричната Сванилда, Вадим Мунтагиров като нейния любим Франц и Гари Авис в ролята на магьосника д-р Копелиус.

Сюжет

Д-р Коппелий има красива дъщеря – Копелия. Франц е много ядосан да я вижда как седи на балкона на доктора. Годеницата на Франц, Сванилда, е много разстроена. Тя и приятелите й влизат в къщата и откриват, че Копелия е една от няколкото механични кукли в натурален размер, направени от доктора. Д-р Копелий отвлича Франц; той планира да го превърне в човешка жертва и по този начин да даде възможност на Копелия да оживее. Сванилда обаче успява да спаси Франц, като кара механичните кукли да танцуват и по този начин да отвлече вниманието на Копелиус, за да могат тя и Франц да избягат. За щастие д-р Копелиус не е такъв злодей, какъвто изглежда и в заключителния акт сключва мир със Сванилда и Франц, които вече могат да отпразнуват сватбата си.

Постановките в киносалоните на Кралската опера предлагат на публиката най-доброто място в залата и изключителни задкулисни кадри и интервюта. Публиката по света вече никога не е далеч от представленията в Кралската опера. Копелия се излъчва в над 1000 кина в 53 страни по света.

Постановка и хореография: Нинет де Валоа по Лев Иванов и Енрико Чичетти
Музика: Лео Делиб
Сценарий: Шарл Нютер и Артур Сен-Леон 
По „Пясъчният човек“ на Ернст Хофман
Диригент Бари Уордсуорд

Прожекции в България

  • 25 януари 2020 г., 18:00 часа в София и Варна
  • 26 януари 2020 г., 16:00 часа в София, Варна, Пловдив, Стара Загора и Плевен. 

Времетраене: 176 мин. с два антракта. С български субтитри. 

Програмата по кина и градове ще намерите на сайта на кино Арена. 

За Royal Opera House сезон 2019/20

През 2019 г. Royal Opera House отбелязва 11 години на кино излъчванията си и продължава да е световният лидер в представянето на опера и балет от световна класа. По време на сезон 2019/20 се очакват прожекции в над 1600 кина, в над 53 държави в целия свят, включително и в България.

Tag icon
Балет, Представления, Музика
Category icon
Календар, Арт екран
Споделете това