©

Royal Opera House

Date
20 юни 2018, сряда до 24 юни 2018, неделя
Location
Кино Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян

Гледайте запис на новата постановка на Кенет Макмилън "Манон" от сцената на Кралската опера в Лондон

Поразяващата със силата на емоциите история на Манон и Де Грийо е пресъздадена от Кенет Макмилън в този шедьовър на модерния балет с музиката на Масне.

Новата на постановката на Кенет Макмилън е по френския роман от XVIII век, по който създават своите опери Масне и Пучини. Премиерата се състои на 7 март 1974 г. с Антоанет Сибли и Антъни Дауел в главните роли. Спектакълът бързо се превръща в основна част от репертоара на Кралския балет и крайъгълен камък в драматичното танцово изкуство.

Макмилън открива неодозирани добродетели в непостоянния характер на Манон и нейния стремеж да избяга от бедността. Декорите на Никълъс Георгиадис отразяват това чрез лъскаво великолепие, поразено от ужясяваща нищета. Макмилън създава впечатляващи ансамблови сцени, чрез които балетната трупа изгражда поразителен портрет на живота в Париж и Ню Орлиънс. Над всичко доминира страстното pas de deux на Манон и Де Грийо, загатващо за силата на емоциите в по-ранната творба на Макмилън "Ромео и Жулиета". Това превръща спектакълът в една от най-въздействащите танцови драми на Макмилън.

Историята

Манон се запознава и влюбва в Де Грийо. Леско – нейният брат не одобрява връзката им и я обещава на предложилия най-висока цена. Двамата влюбени търсят убежище в Париж, но когато г-н Г. М. предлага на Манон луксозен живот, тя не може да устои. С помощта на Леско, Де Грийо замисля измама при игра на карти в опит да спечели богатството на Г.М. Опитите им се провалят, а Манон е арестувана като проститутка и депортирана в Ню Орлиънс, където Де Грийо я последва. По време на бягството Манон умира от изтощение.

Хореография КЕНЕТ МАКМИЛЪН
Музика ЖЮЛ МАСНЕ

Времетраене: 170 мин. с два антракта

Прожекции в България

Прожекциите на балета са на 20 юни от 19:00 часа, 23 юни от 18:00 часа и на 24 юни от 16:00 часа. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на Кино Арена

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Tag icon
Балет
Category icon
Арт екран, Календар
Споделете това