Date
07 ноември 2018, сряда до 11 ноември 2018, неделя
Location
Кино Арена в София, Пловдив, Варна, Плевен, Стара Загора и Смолян

Опасни страсти, семейни тайни и политически интриги се преплитат в зашеметяващата хореография на балета на Кенет МакMилан – "Майерлинг", вдъхновен от действителни събития.

Кино-сезон 2018/19 на Кралската Опера в Лондон, стартира на 7 ноември с въздействащата постановка на Кралския балет "Майерлинг" по хореография на Кенет Макмилън. 

"Майерлинг“ е класика в репертоара на Кралския Балет със своята дълбочина, завладяващи образи и една от най-трудните роли, създавана някога за балетист. Кенет МакМилън създава сложна хореография в центъра, на която е изтерзаният наследник на Хабсбургската империя, коронованият принц Рудолф. 

От самото начало на балета величието на австро-унгарския дворец контрастира с тайни, афери и политически интриги, които водят към кулминацията на историята – двойно самоубийство. 

Многобройният състав разгръща пищността на спектакъла, изпълненията на солистите придават отличителен характер на балета, а танците по двойки са шедьовър на чувствеността. „Майерлинг“ със своя интензитет, лудост и страст доказва, че понякога истината е по-скандална от измислицата.

Прожекции в България

  • 7 ноември, 19:00 ч.
  • 10 ноември, 18:00 ч. 
  • 11 ноември, 16:00 ч. 

Програмата по кина и градове се обявява на сайта на кино Арена. 

Tag icon
Балет, Музика, Представления, Танц
Category icon
Арт екран, Календар
Споделете това