Date
07 ноември 2018, сряда до 11 ноември 2018, неделя
Location
Кино Арена в София, Пловдив, Варна, Плевен, Стара Загора и Смолян

Опасни страсти, семейни тайни и политически интриги се преплитат в зашеметяващата хореография на балета на Кенет Макмилан – Майерлинг. Вдъхновен от действиетелни събития.

Кино-сезон 2018/19 на Кралската Опера в Лондон, който кината Арена показват ексклузивно, стартира на 7 ноември. Новият сезон включва 11 оперни и балетни спектакли, в които участват световноизвестни оперни изпълнители и звезди на балета, между които Майкъл Фабиано, Йонас Кауфман, Анна Нетребко и Ева-Мария Вестбрук. За радост на българската публика в този сезон ще видим и чуем българския тенор Владимир Стоянов в „Дама Пика“. 

Сезонът ще бъде открит с въздействащата постановка на Кралския балет Майерлинг (7, 10 и 11 ноември) на хореографа Кенет Макмилън, за който билетите са вече пуснати в продажба от кино Арена.

„Майерлинг“ е класика в репертоара на Кралския Балет със своята дълбочина, завладяващи образи и една от най-трудните роли, създавана някога за балетист. Кенет МакМилън създава сложна хореография в центъра, на която е изтерзаният наследник на Хабсбургската империя, коронованият принц Рудолф. 

От самото начало на балета величието на австро-унгарския дворец контрастира с тайни, афери и политически интриги, които водят към кулминацията на историята – двойно самоубийство. 

Многобройният състав разгръща пищността на спектакъла, изпълненията на солистите придават отличителен характер на балета, а танците по двойки са шедьовър на чувствеността. „Майерлинг“ със своя интензитет, лудост и страст доказва, че понякога истината е по-скандална от измислицата.

Балет, Музика, Представления, Танц Арт екран, Календар