NT Live - Amadeus
Date
27 септември 2017, сряда до 04 октомври 2017, сряда
Location
Cinema City Sofia - Mall of Sofia

Музика. Власт. Ревност.

Волфганг Амадеус Моцарт, хулиган и дете-чудо, пристига във Виена – музикалната столица на света, решен да се превърне в сензация. Изпълнен с възхищение от неговия гений, дворцовият композитор Антонио Салиери има властта да насърчи таланта му или да унищожи неговото име. Обсебен от ревност, той започва война с Моцарт, с музиката, а накрая и с Бога.

Не пропускайте мащабната продукция на Британския национален театър по знаменитата пиеса на Питър Шафър. Гледайте автентичен запис, заснет на живо по време на представление в Лондон, с оркестров акомпанимент от Southbank Sinfonia.

Премиерата на пиесата в Британския национален театър през 1979 г. й носи множество награди "Оливие" и "Тони", а след това "Амадеус" е адаптирана за прочутия филм на режисьора Милош Форман, отличен с "Оскар".

Прожекции в България

27 септември (сряда) 19:00 Cinema City Sofia - Mall of Sofia
4 октомври (сряда) 19:00 Cinema City Sofia - Mall of Sofia

Прожекциите се организират от Cinema City в партньорство с Британски съвет. Проектът се финансира по Програма "Култура" на Столична община.

Превод на български и дистрибутор за България: Cikanek Management.

Продължителност: 3:30 мин. (с антракт).

Автор: Питър Шафър
Режисьор: Майкъл Лонгхърст
Сценография: Хлое Ламфорд
Хореография: Имоген Найт
Музика: Саймън Слатър
Светлинен дизайн: Йон Кларк
Звуков дизайн: Пол Ардити

Участват: Лучиан Мсамати, Адам Гилън, Карла Кром, Сара Аманкуа, Хамд Анимашон, Том Едън, Александра Мати, Хю Сачс, Джофри Бийвърс, Фльор де Брей (сопрано), Уенди Даун Томпсън (мецо-сопрано), Питър Уилкок (бас-баритон), Иймън Мълхол (тенор), Андрю Макбийн, Еверал Уолш и Southbank Sinfonia

Tag icon
Театър
Category icon
Календар, Арт екран
Споделете това