NT Live - Anthony and Cleopatra
©

National Theatre Live, Photo by Jason Bell

Date
20 март 2019, сряда до 03 април 2019, сряда
Location
Cinema City

от Уилям Шекспир 

В тази продукция на Британския национален театър, Ралф Файнс и София Оконедо се превъплъщават в Антоний и Клеопатра – известната трагична двойка, увековечена в изключителния Шекспиров разказ за политика, страст и власт.

Цезар е мъртъв, мъртви са и убийците му. Сега в Рим управляват генерал Марк Антоний и другарите му – защитници на Рим. Но в близост до разлюляната от брожения империя се заражда нова трагедия: огнена искра пламва между египетската царица Клеопатра и Марк Антоний. В съдбоносната борба между любовта и дълга, страстта се превръща в катализатор на войната...

След сателитните излъчвания на "Любовни стратегии", "Дванайста нощ" и "Човек и свръхчовек“, режисьорът Саймън Гудуин се завръща в програмата "Националният театър на живо" (NT Live) с тази нетърпеливо очаквана постановка.

Прожекции в България

  • 20 март 2019 г. от 19:00 ч. във всички кина на Cinema City в София, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора
  • 3 април 2019 г. от 19:00 ч. в Cinema City – Mall of Sofia

Прожекциите са част от програмата NT Live на Британския национален театър за излъчване на хитови театрални продукции от Обединеното кралство в кина по целия свят. Организира се от Cinema City, в партньорство с Британски съвет и Програма "Култура" на Столична община. 

Субтитри на български и дистрибутор за България: Cikanek Management.

 

Tag icon
Театър
Category icon
Арт екран, Календар
Споделете това