The Curious Incident of the Dog in the Night-Time
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time ©

NT Live

Date
15 ноември 2014, събота -
19:00 до 23:59
Location
Cinema City, Mall Plovdiv

Специална прожекция в Пловдив по повод Нощта на театрите

Британски съвет България и Cinema City отново ви канят да гледате най-доброто от британския театър. Хитовата продукция на Британския национален театър "Странна нощна случка с куче", предизвикала истинска сензация при излъчването й на живо през 2012г., се завръща в кината.

Петнадесетгодишният Кристъфър притежава изключителен ум.... изключителен математически ум, иначе във всекидневието той е просто безпомощен. Заподозрян, че е убил Уелингтън – кучето на съседката мисис Шиърс, той започва да пише книга, в която отбелязва всеки факт, свързан със случката, за да може да разгадае мистерията на убийството. Но неговата работа на детектив, с която баща му забранява да се занимава, го отвежда на плашещо пътешествие, което преобръща света му.

Като основа на пиесата е послужил известният роман на Марк Хадън, адаптиран от Саймън Стивънс. Под режисурата на Мариан Елиът „Странна нощна случка с куче” се превърна в явление, окачествено от в. „Таймс” като „феноменално съчетание на разказвачество и спектакъл”. През 2013 г. постановката спечели седем награди „Оливие”, включително наградата за най-добра нова пиеса.

Не пропускайте възможността да гледате тази постановка само в Cinema City. Представлението ще бъде показано на запис на 15 ноември от 19:00ч. в Cinema City в Mall Plovdiv.

Онлайн резервациите на билети на www.cinemacity.bg важат до 3 дни преди датата на прожекцията. Ако до тогава не бъдат закупени от касите на Cinema City билетите се освобождават за продажба.

Представлението е на английски език, със субтитри на български.

* * *

Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство с Програма „Световен театър в София” на Международен театрален фестивал „Варненско лято” и Столична община, с медийното партньорство на безплатния културен гайд „Програмата”.

Вижте още

Category icon
What's on, Arts on Screen
Споделете това