NT Live The Hard Problem
©

NT Live

Date
16 април 2015, четвъртък -
20:45 до 23:59
Location
Cinema City (Mall of Sofia)

Младата Хилъри, учен-психолог в институт за изследвания на мозъка, се измъчва от лична скръб и сложен професионален въпрос, в който се преплитат биология и психология. Ако всичко е материя, тогава какво е съзнанието? Това е големият въпрос, по който Хилъри не може да се съгласи с колегите си – ментора й Спайк, шефа й Лео и милиардера Джери, който е основател на научния институт. Идва ли денят, в който компютърът и образите от магнитно-резонансния скенер ще могат да отговорят на всички въпроси на психологията? Междувременно Хилъри има нужда от чудо и е готова да се моли за такова.

Британски съвет и Cinema City отново ви канят да гледате на кино най-доброто от световната театрална сцена. Известният драматург Том Стопард („Влюбеният Шекспир“, „Аркадия“, „Розенкранц и Гилдънстър са мъртви“) се завръща в Британския национален театър с дългоочакваната нова пиеса „Големият въпрос “, под режисурата на Никълъс Хайтнър („Отело“, „Хамлет“, „Слуга на двама господари“).

Не пропускайте сателитното излъчване на живо на представлението, директно от сцената в Лондон, на 16 април (четвъртък), от 20:45ч. в Cinema City в Mall of Sofia. Повторение на автентичен запис от живото излъчване можете да гледате на 30 април (четвъртък) от 19:00ч.

Моля имайте предвид, че онлайн резервациите на билети на www.cinemacity.bg важат до 3 дни преди датата на прожекцията. Ако до тогава не бъдат закупени от касите на Cinema City билетите се освобождават за продажба.

Представлението е на английски език, със субтитри на български. 

* * *

Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство с Програма „Световен театър в София” на Международен театрален фестивал „Варненско лято” и Столична община, с медийното партньорство на безплатния културен гайд „Програмата”.

Category icon
What's on, Arts on Screen
Споделете това