NT Live - King Lear
Date
16 януари 2019, сряда до 13 февруари 2019, сряда
Location
Cinema City

Не пропускайте да гледате изключително разтърсващото превъплъщение на сър Иън Маккелън в ролята на Крал Лир.

Продукцията на Чичестърския фестивален театър, играна цял сезон при пълни зали и оценена от критиката с 5 звезди, гастролира за лимитиран сезон и в Уест Енд в Лондон. Съвременният прочит на тази нежна, яростна, разтърсваща и шокираща пиеса на Шекспир е под режисурата на Джонатан Мънби. Благодарение на програмата NT Live на Британския национален театър, можете да гледате на голям екран запис на представлението, заснет на живо пред публиката в Уест Енд. 

Считана от мнозина за една от най-великите трагедии написани някога, в Крал Лир виждаме как двама бащи на преклонна възраст – единият крал, а другият негов придворен – отвхърлят децата, които истински ги обичат. Заблудата им отприщва торнадо от безпощадни амбиции и предателства, а семейството и държавата са въвлечени в жестока борба за власт с горчив край.

Прожекции

16 януари, 19:00 ч. във всички кина на Cinema City в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе
13 февруари, 19:00 ч. само в Cinema City – Mall of Sofia

Прожекциите са част от програмата NT Live на Британския национален театър за излъчване на хитови театрални продукции от Обединеното кралство в кина по целия свят. Организира се от Cinema City, в партньорство с Британски съвет и Програма "Култура" на Столична община. 

Субтитри на български и дистрибутор за България: Cikanek Management.

Tag icon
Театър
Category icon
Арт екран, Календар
Споделете това