NT Live: Аудиенцията
©

NT Live

Date
29 януари 2016, петък - 20:30
Location
Cinema City, Mall of Sofia

Хелън Мирън пресъздава донеслата й Оскар роля на кралица Елизабет II в хитовото представление „Аудиенцията“. Продукцията беше играна няколко години в Уест Енд  при огромен успех, а програмата NT Live на Британския национален театър го излъчи на живо чрез сателитна връзка до стотици кино салони по целия свят, директно от сцената на лондонския Gielgud Theatre. 

Британски съвет и Синема Сити канят всички, които са пропуснали да го гледат на живо или искат отново да се насладят на това страхотно представление, на ексклузивна прожекция на 29 януари (петък) от 20:30ч и на 11 февруари (четвъртък) от 19:00ч. в Cinema City в Mall of Sofia. Ще видите автентичен запис от оригиналното сателитно излъчване на представлението. Това е и последен шанс да гледате тази постановка, тъй като тя вече не се играе в Лондон. 

В продължение на 60 години кралица Елизабет II приема на седмична аудиенция в Бъкингамския дворец всеки от нейните 12 министър-председатели. Тази среща е като никоя друга в британския обществен живот – на 4 очи. Кралицата и премиерът имат неизречено съгласие никога да не повтарят казаното помежду си. Дори пред семействата си. 

„Аудиенцията”  нарушава този обет на мълчание с въображаема поредица от разговори по време на сериозни и важни срещи между обитателите на Даунинг стрийт и тяхната кралица. От Чърчил до Камерън всеки министър-председател използва личната аудиенция при кралицата, за да опипа почвата, но и да се изповяда – изповеди понякога интимни, понякога взривоопасни.

Тези частни аудиенции бележат както живота на кралицата от млада майка до баба, така и развитието на Втората Елизабетинска епоха. Политиците идват и си отиват през въртящите се врати на избори и политика, но тя остава постоянна величина, очакваща да приеме следващия си министър-председател.

„Аудиенцията”  свързва повторно драматурга Питър Морган с Хелън Мирън, носителка на Академичната награда за изпълнението си на ролята на кралица Елизабет II във филма „Кралицата”, който се превърна в сензация и заслужено получи похвалите на критиката. Режисьор на „Аудиенцията” е Стивън Долдри, също номиниран за Академичната награда и режисьор на  „Били Елиът” и „Часовете”. 

* * *

Представлението е на английски език, със субтитри на български. 

* * *

Сателитното излъчване на постановките на Британския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство със Столична община и МТФ "Варненско лято", с медийното партньорство на безплатния културен гайд "Програмата".  Дистрибутор за региона: Cikanek Management

Научете повече за NT Live

Category icon
What's on, Arts on Screen
Споделете това