NT Live - Крал Лир
NT Live - Крал Лир ©

NT Live

Date
28 май 2014, сряда -
19:00 до 23:59
Location
Cinema City (Mall of Sofia)

Британски съвет България и Cinema City отново ви канят да гледате най-доброто от британския театър. В годината, в която светът отбелязва 450 години от рождението на Шекспир, не пропускайте хитовата продукция на Британския национален театър „Крал Лир". 

Стареещ крал решава да раздели кралството си между трите си дъщери, според това коя от тях е най-красноречива във възхвалите си спрямо него. Но любимата му дъщеря Корделия мълчи... Светът на Лир се срива до хаос.

Оскаровият лауреат Сам Мендес ("Джеймс Бонд: Скайфол", "Американски прелести") се връща в Националния театър, за да режисира актьора Саймън Ръсел Бийл (помним го от представленията „Тимон Атински” и „Сътрудници”), който сега играе главната роля в тази Шекспирова трагедия.

Не пропускайте възможността да гледате тази постановка само в Cinema City в Mall of Sofia. Представлението ще бъде показано на запис на 28 май и 4 юни, от 19:00ч. 

Онлайн резервациите на билети на www.cinemacity.bg важат до 3 дни преди датата на прожекцията. Ако до тогава не бъдат закупени от касите на Cinema City билетите се освобождават за продажба.

Представлението е на английски език, със субтитри на български. Моля, имайте предвид, че е възможно да има разминаване между предварително преведените субтитри и театралното действие.

* * *

Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство с Програма „Световен театър в София” на Международен театрален фестивал „Варненско лято” и Столична община, с медийното партньорство на безплатния културен гайд „Програмата” и Българската национална телевизия.

Category icon
What's on, Arts on Screen
Споделете това