Photo of 2011 War Horse West End cast by Brinkhoff & Mögenburg
©

NT Live

Date
27 февруари 2014, четвъртък -
20:45 до 23:59
Location
Cinema City (Mall of Sofia)

Британски съвет България и Cinema City отново ви канят да гледате най-доброто от британския театър. Не пропускайте хитовата продукция „Боен кон“, която ще бъде излъчена на живо чрез сателитна връзка с Лондон.

Още от премиерата си през 2007 г. представлението на Британския национален театър „Боен кон“ се превърна в тотален международен хит, запленил въображението на четири милиона зрители по цял свят.

Сценичната адаптация на Ник Стафърд, по едноименния роман на Майкъл Морпърго, води зрителите на невероятно пътешествие от нивите на земеделския Девън до окопите на Първата световна война във Франция. Изпълнена с разтърсваща музика, тази изключително трогателна драма е създадена с много въображение и представлява истински новаторско театрално явление. Не по-малко чудо в спектакъла са удивителните кукли в реален размер, изработени от южноафриканска куклена компания Handspring Puppet Company. Те се превръщат в живи, истински, дишащи, галопиращи и препускащи по сцената коне.

Не пропускайте възможността да изживеете тази забележителна постановка само в Cinema City в Mall of Sofia. Представлението ще бъде излъчено на живо на 27 февруари от 20.45ч. българско време, когато можете да го гледате едновременно със зрителите в над 700 кина по целия свят. Повторението (автентичен запис на живото излъчване) ще бъде на 5 март от 19.00ч.

Онлайн резервациите на билети на www.cinemacity.bg важат до 3 дни преди датата на прожекцията. Ако до тогава не бъдат закупени от касите на Cinema City билетите се освобождават за продажба.

Представлението е на английски език, със субтитри на български и на английски. Моля, имайте предвид, че е възможно да има разминаване между предварително преведените субтитри и театралното действие на живо.

* * *

Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство с Програма „Световен театър в София” на Международен театрален фестивал „Варненско лято” и Столична община, с медийното партньорство на безплатния културен гайд „Програмата” и Българската национална телевизия.

Вижте още

Category icon
What's on, Arts on Screen
Споделете това