Yuhui Choe and Steven McRae in Concerto  ©

ROH/Johan Persson, 2010

Date
14 декември 2019, събота до 15 декември 2019, неделя
Location
Кино Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен

Три вълнуващи балета, една незабравима вечер

Кралският Балет демонстрира своята гъвкавост с представлението Три Балета: "Концерт", "Вариации Енигма" и "Раймонда Трето Действие".

"Концерт" на МакМилан въплъщава в себе си класическото и модерното, докато "Вариции Енигма" на Аштън е вдъхновен от живота на Едуард Елгар и притежава квинтесенцията на британския чар. "Раймонда Трето Действие" от своя страна дава възможност на публиката да се докосне до таланта на великия руски балетист и хореограф Рудолф Нуреев. 

Дебютни роли в „Концерт“ ще направят Ана Роуз О‘Съливан, Джеймс Хей, Ясмин Нагди и Маяра Магри. В ролите във "Вариации Енигма" ще бъдат Лаура Морера като Лейди Елгар, Франческа Хейуърд като Дорабела, а Матю Бол ще изиграе Тройт. С трудната задача да пресъздадат хореографията на Нуреев за „Раймонда Трето Действие“ ще се заемат руските прима балетисти Вадим Мунтагиров и Наталия Осипова. 

Прожекции в България

  • 14 декември 2019, 18:00 ч. в София.
  • 15 декември 2019, 16:00 ч. в София, Пловдив, Плевен, Стара Загора и Варна.

Програмата по кина и градове ще намерите на сайта на кино Арена.

За Royal Opera House сезон 2019/20

През 2019 г. Royal Opera House отбелязва 11 години на кино излъчванията си и продължава да е световният лидер в представянето на опера и балет от световна класа. По време на сезон 2019/20 се очакват прожекции в над 1600 кина, в над 53 държави в целия свят, включително и в България.

Tag icon
Балет, Музика
Category icon
Календар, Арт екран
Споделете това