Date
02 декември 2017, събота до 05 декември 2017, вторник
Location
Кино Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян

Последвайте Алиса в заешката дупка в пищния балетен спектакъл на Кристофър Уилдън, вдъхновен от книгата на Луис Карол.

Сезон 2017/18 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян, има удоволстието да ви представи зашеметяващия балетен спектакъл на Кристофър Уилдън "Алиса в страната на чудесата". Прожекциите са на 2 декември от 18:00 часа, 3 декември от 16:00 часа и на 5 декември от 19:00 часа. 

През един слънчев следобед, на едно градинско парти Алиса с изненада вижда как приятелят на нейните родители Луис Карол се превръща в бял заек. Когато го последва в заешката дупка, започват да се случват необикновени неща... В Страната на чудесата Алиса се среща с безброй странни герои. Тя се влюбва до уши в очарователното Момче Сърце, което има свои собствени планове. Следва объркване след объркване. Дали всичко е истина или сън?

Алиса в страната на чудесата на Кристофър Уилдън завлядява сцената през 2011 г. с експлозия от цветове, сценична магия, въображение и изключителна хореография. Впечатляващите декори на Боб Краули, в които има всичко – от кукли до видеопрожекции, пленяват сетивата и пренасят зрителя в Страната на чудесата.

Алиса се среща с необикновени и много популярни герои, от властната Царица на сърцата, която изпълнява невероятно забавната пародия на Спящата красавица, до кордебалета, изобразяващ колодата от карти, пъргавата Гъсеница и танцуващият степ Луд шапкар.

Несравнимият спектакъл разкрива Кралския балет в най-добрата му светлина, съчетаваща танци на световно ниво със забавление за цялото семейство.

Хореография: КРИСТОФЪР УИЛДЪН

Музика: ДЖОБИ ТАЛБЪТ

Времетраене: 170 мин. с два антракта

Програмата на прожекциите в България по кина и градове се обявява на сайта на Кино Арена. Билети вече се продават на касите, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Tag icon
Балет
Category icon
Арт екран, Календар
Споделете това