RSC - The Tempest
©

Royal Shakespeare Company

Date
16 ноември 2017, четвъртък до 17 декември 2017, неделя
Location
Дом на киното

След пауза от 20 години Саймън Ръсел Бийл се завръща в Кралския шекспиров театър, за да изиграе Просперо в една новаторска продукция, режисирана от артистичния директор Грегъри Доран.

На самотен остров един мъж чака. Титлата, властта и богатството му са били отнети и враговете му са го изхвърлили в изолация. Само че това не е обикновен мъж, а и островът е необикновен. Просперо е магьосник, който може да контролира самите стихии, подчинил е на волята си природата. Когато на хоризонта се задават платната на далечен кораб, Просперо насочва изкуството си към неговите пътници – хората, които някога са го онеправдали. Той създава огромна магическа буря, разбива кораба и запраща враговете си на сушата. Когато се събуждат, те се озовават изгубени на фантастичен остров, където нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед.

Продукцията е разработена в уникално партньорство с Intel и използва най-новите съвременни технологии. Обличайки вълшебната пиеса на Шекспир в нов образ, тя създава незабравимо театрално изживяване.

Прожекции в България

16 ноември 19:00 ч. Дом на киното
13 декември 19:00 ч. Дом на киното
17 декември 16:00 ч. Дом на киното

Прожекциите се организират от "Дом на киното" в партньорство с Британски съвет. Проектът се финансира по Програма "Култура" на Столична община.

Tag icon
Театър
Category icon
Календар, Арт екран
Споделете това