Date
11 май 2014, неделя -
16:30 до 23:59
Location
сцена "Арена"

за възраст 15+ | вход свободен

На официалното закриване на фестивала ви каним да погледнем заедно в бъдещето. Какво да очакваме от технологиите и как науката ще промени живота ни – ще се свържем на живо с различни точки по света, за да научим това от носителите на президентските отличия в сферата на информационните и комуникационни технологии „Джон Атанасов“. 

Д-р Петър Кормушев (Италиански институт по технологии, Италия) и д-р Кузман Ганчев (Google, САЩ) развиват активно самообучението на роботи и ще ни покажат на какво можем да научим машината. С компютърната лингвистика и нейното място в дигиталната революция ще ни запознаят д-р Преслав Наков (Qatar Foundation, Катар) и д-р Ивелина Стоянова (БАН).

Докторът по приложна биофизика Иван Димов (Stanford University, САЩ) ще ни разкаже за медицинските технологии от бъдещето, които дистанционно разчитат физиологичното ни състояние и идентифицират десетки хиляди болестни ДНК маркери…чрез нашия смарт телефон. Показвайки една малка част от разработките си, лауреатите на конкурса „Джон Атанасов“ от последните години ще ни открехнат вратата към един свят на ръба на познатото.

Събитието се осъществява в партньорство с Администрацията на президента. 

Софийски фестивал на науката

Category icon
What's on
Споделете това