©

Royal Opera House

Date
18 юли 2018, сряда до 22 юли 2018, неделя
Location
Кино Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян

Кралският балет представя нова постановка на великолепния класически балет на Чайковски с допълнителна хореография на Лиъм Скарлет и сценография на Джон Макфарлейн.

Сезон 2017/18 на Кралската опера в Лондон завършва с един от най-обичаните балети за всички времена. "Лебедово езеро" заема специално място в репертоара на Кралския балет от 1934 г. насам. През този сезон Кралският балет предлага нова постановка с допълнителна хореография на Лиъм Скарлет. Като остава верен на версията на Мариус Петипа и Лев Иванов, Скарлет внася нов поглед към този класически балет, в сътрудничество със сценографа Джон Макфарлейн.

По време на лов, принц Зигфрид попада на ято лебеди. Той е очарован, когато един от лебедите се превръща в красивата девойка Одета. Но тя е омагьосана и може да възвръща човешкия си образ само през нощта. 

"Лебедово езеро" е първият балет на Чайковски. Днес той се радва на признанието за най-любим класичски балет, но изненадващо получава лоши отзиви след премиерата си през 1877 г. След постановката на Мариус Петипа и Лев Иванов от 1895 г. "Лебедово езеро" се превръща не само в балетна класика, но и в неразделна част от популярната култура. Успехът му се дължи не само на симфоничната мощ на неговата музика, но и на поразяващата хореография на Петипа и Иванов.

Хореография: МАРИУС ПЕТИПА И ЛЕВ ИВАНОВ
Допълнителна хореография: ЛИЪМ СКАРЛЕТ
Музика: ПЬОТЪР ИЛИЧ ЧАЙКОВСКИ

Времетраене: 180 мин. с два антракта

Прожекциите на "Лебедово езеро" са на 18 юли от 19:00 часа, 21 юли от 18:00 часа и на 22 юли от 16:00 часа. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на кино Арена 

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Tag icon
Балет
Category icon
Арт екран, Календар
Споделете това