©

Ekaterina Voskresenskaya

Date
02 март 2020, понеделник -
18:00 до 19:30
Location
Запазете място за събитието като изпратите имейл до: booking@britishcouncil.bg

Британски съвет в България и Софийският университет представят “Mary Shelley and the Romantic Self”– лекция на професор Фиона Сампсън, водена от Любов Костова (директор на Британски съвет в България) и д-р Амелия Личева (поет, литературен критик, лектор и ръководител на катедра "Теория на литература" в Софийски университет).

Събитието ще се проведе на английски език. Достъпът е свободен, но е необходимо да запазите място предварително като изпратите имейл до booking@britishcouncil.bg.  

ЗА АВТОРА

Фиона Сампсън е водещ британски поет и писател. Публикувана е на 37 езика и е получила международни награди в САЩ, Индия, Македония и Босна. Член е на Кралското общество за литература и на Английската асоциация, наградена е с отличието Член на ордена на Британската империя (MBE) от кралицата за служба на литературата. Автор е на 29 книги.

В ПРЕСАТА

"Пленителна ... Самсън е написала невероятна книга." (The Times)

 “Фиона Сампсън е невероятно задълбочен биографист ... рядко ми е падала челюстта толкова пъти, четейки биография. ” (Daily Mail)

По време на гостуването си в България, Фиона Самсън ще представи своята книга "Колсхил", която се издава в превод на български от издателство "Смол Сейшънс Прес": 

 

Tag icon
Изкуства, Литература
Category icon
Календар
Споделете това