Sarah Lamb as Perdita and Vadim Muntagirov as Florizel ©

ROH, 2018. Photographed by Tristram Kenton

Date
28 март 2018, сряда до 01 април 2018, неделя
Location
Кино Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян

Историята на Шекспир за изгубената любов се превръща в завладяваща танцова драма в балетната адаптация на Кристофър Уилдън, по музиката на Джоби Талбът

Гледайте на кино пленителния балет "Зимна приказка" на сцената на Кралската опера в Лондон. Прожекциите са на 28 март от 19:00 часа, 31 март от 18:00 часа и на 1 април от 16:00 часа в кината Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното.

Артистичният сътрудник на Кралския балет Кристофър Уилдън е автор на адаптацията на една от късните пиеси на Шекспир, поставена от Кралския балет през 2014 год. Надграждайки успеха на "Алиса в страната на чудесата", "Зимна приказка" получава бурно одобрение от публиката и критиците, както заради своята интелигентна и емоционална история, така и заради изисканата хореография. Без съмнение спектакълът е признат за съвременна балетна класика.

В центъра на сюжета са разпадането на един брак поради унищожителна ревност, изоставянето на дете и една обречена любов. През угризения и съжаления се достига до почти вълшебно завръщане към живота, прошка и помирение. С впечатляващите декори на Боб Краули и емоционалната музика на Джоби Талбът, "Зимна приказка" е пример за майсторски създаден съвременен балетен спектакъл.

Хореография: КРИСТОФЪР УИЛДЪН
Музика: ДЖОБИ ТАЛБЪТ
Времетраене: 180 мин. с два антракта

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Tag icon
Балет
Category icon
Арт екран, Календар
Споделете това