от Елица Барукчиева, Асистент "Връзки с клиенти"

13 април 2018 - 15:00

Споделете това
The Troth by Akademi. Photo: Simon Richardson

Новият сезон на онлайн постановки, включващи различни британски танцови и театрални трупи, вече започна. Където и да се намирате, благодарение на партньорството с The Space, Black Theatre Live и Pilot Theatre, ще имате възможност да станете свидетели на вълнуващи изпълнения от британската сцена. 

Mountains: The Dream of Lily Kwok 

10 май – 18 май

Програмата продължава с азиатски вдъхновения от съвсем новата и емоционална творба на писателката In-Sook Chappell. Тя е родена в Корея, но работи като филмов режисьор и драматург в Лондон. В центъра на историята на тази нова творба е Хелън, която израства в Ню Йорк, но заминава за Хонг Конг, за да разбере коя е и къде принадлежи. Там тя среща прабаба си и се впуска в миналото й, за да разкрие шокиращи семейни тайни, които ще променят живота й завинаги.  

„Планини“ (Mountains) ще бъде излъчена на живо от Derby Theatre на 10 май и може да бъде гледана онлайн до 18 май. Постановката е част от Black Theatre Live, и се излъчва онлайн с подкрепата на Pilot Theatre.

 Следете онлайн: #MOUNTAINStheplay

Fagin's Twist

24 май – 6 юни

Avant Garde Dance ни предлагат една уникална смесица от съвременен танц на фона на мрачен Лондон, познат ни от романа на Дикенс „Оливър Туист“. Мотото на танцовата трупа е иновацията, а не копирането. Ето защо художественият й ръководител Tony Adigun се концентрира върху развитието на Фейгин като главното действащо лице, а не върху Оливър. Изследвайки го, той вижда добротата в него, а не лошите му качества. 

С подкрепата на The Place, този пърформанс е част от Edinburgh Showcase – програмата на Британски съвет, която представя най-добрите творби от съвременния танц и театър на Острова. 

Следете онлайн: #FaginsTwist

 

Цялата статия на английски език, както и информация за други предстоящи онлайн представления можете да видите тук

Elitsa Barukchieva

Елица Барукчиева

Асистент "Връзки с клиенти"

Елица има бакалавърска степен по Културология в Софийски университет "Св. Климент Охридски" и магистърска степен по Туризъм, Наследство и Устойчиво развитие от University of Glasgow във Великобритания. Преди да се присъедини към екипа на Британски съвет е работила като администратор в компания за археологически проекти и изследвания в Лондон, както и в сферата на обслужването на клиенти. Нейната страст са планинските преходи и обожава горските разходки.