от Диана Гърличкова, Координатор Учебен център

14 юни 2017 - 12:00

Споделете това

Посетете първата дигитална изложба с произведения от колекцията на Британски съвет!

Подбраните от куратора Елиф Камъшлъ (Elif Kamışlı) творби от нашата колекция се намират във виртуална изложбена зала, в която можете да се "разходите" докато слушате аудио гид, да гледате филми за авторите или дори да изпратите пощенска картичка. 

Фокусът на изложбата I Dreamed a Dream the Other Night ("Сънувах сън онази нощ") е върху две много силни традиции в британското изкуство – пейзаж и скулптурa.

Първата част показва различни пейзажи от британски автори като Чарпз Честън, Филип Конард, Дънкан Грант, Хенри Мур и други. Творбите им разкриват техния поглед към заобикалящата ги природа във времена на драматични промени в човешката история. 

Втората част на изложбата представя дигитален модел на Spring Circle ("Пролетен кръг") на Ричард Лонг. Инсталацията на Лонг предсталява различни форми, направени от естествени материали, с които в продължение на години е отбелязвал посетените от него места в Обединеното кралство. 

Докато разглеждате творбите, можете да слушате звукова инсталация от Сюзан Филипс, която е и третата част от изложбата. Тя записва три различни версии на Lowland Away – шотландска елегия от 16-ти век. 

Благодарение на работата на Елиф Камъшлъ и Британски съвет Турция, всеки може да види изложбата "Сънувах сън онази нощ" и да се наслади на творбите на британските автори.

Публикувано от

Диана Гърличкова

Диана Гърличкова

Координатор Учебен център

Диана има бакалавърска степен по „Библиотечно-информационни науки“ от СУ. Преди да се присъедини към екипа ни за връзки с клиенти е работила в Библиотеката на Британски съвет в София. Обича да прекарва свободното си време с приятелите и семейството, и най-вече с двете си деца. Най-любимото й занимание е да чете книги, но рядко има време за това. Диана обича да чете ужаси и трилъри, а любимият й автор е Стивън Кинг.