Пътувайте 2000 години в бъдещето и... обърнете поглед към настоящето. 

Collecting Europe е проект на Гьоте институт и музея „Виктория и Албърт“ (V&A) в партньорство с Британски съвет. Неговата цел е да провокира хората по света да видят настоящето през погледа на бъдещето.   

В началото на проекта, 12 творци от цял свят бяха поканени, за да представят своето виждане за Европа след 2000 години. Техните произведения са изложени в музея „Виктория и Албърт“. Изложбата ще бъде последвана от много допълнителни събития като дебати, уъркшопи и други. 

Collecting Europe предизвиква хората да преосмислят своите разбирания за граници, идентичност и националност – теми, които са актуални както за Европа, така и за целия свят днес. 

Създайте своята онлайн визия за Европа

Трите организации създадоха сайта collectingeurope.net, който включва: 

  1. Постоянно развиваща се дигитална изложба на всички дейности от проекта Collecting Europe 
  2. Интерактивна игра, в която потребителите отговорят на въпроси, свързани с теми като граници и идентичност. Ето някои примери: 
  • Можете ли да си представите света без държави? Да/ Не
  • Смятате ли, че националната принадлежност може да бъде заменена от дигитално гражданство? Да/ Не 
  • Бихте ли имали романтична връзка с робот? Да/ Не 

Отговаряйки на тези въпроси, потребителите създават цветна форма, която олицетворява тяхното виждане за света. Отговорите им стават част от общата форма, позволявайки им да сравняват своите виждания с тези на хора от други държави и други възрасти. 

Учете чрез Collecting Europe

Collecting Europe ще продължи да се развира през цялата 2017 г., както и след това. Предстои да бъдат включени материали за изучаващите английски език на теми като идентичност и национални граници.

Външни линкове

Споделете това