Притежавате ли необходимото, за да се изправите пред предизвикателствата на климатичната криза?

Британски съвет кани млади и вдъхновени хора да се включат в програмата „Активни граждани: Социални действия за климатични промени“ и да предприемат действия за справяне с най-големия проблем пред нашата планета.

От идея към действие

Младите хора по целия свят припознават климатичните промени като най-голямото глобално предизвикателство, пред което сме изправени.

Чрез програмата „Активни граждани: Социални действия за климатичните промени“ Британски съвет предоставя възможност на млади хора от шест европейски държави да адресират този проблем.

Успешните кандидати ще имат възможност да реализират своите иновативни идеи за устойчивост. Чрез модела на „Активни граждани“ и десетилетията опит на Британски съвет в областта на социалните проекти, вие ще изградите международни връзки, развиете умения и получите възможност идеите ви да доведат до промяна.

Бъдете в основата на едно международно движение

Проектът „Активни граждани: Социални действия за климатичните промени“ е част от глобалната програма на Британски съвет, свързана с Конференцията за климата COP26, която ще се проведе в гр. Глазгоу през ноември 2021 г. Британски съвет си партнира с организации от Обединеното кралство и целия свят, за да допринесе за успеха и устойчивостта на COP26, като създава възможности за сътрудничество, диалог и действия, насочени към справянето с климатичните промени.

Проектите „Активни граждани“ се провеждат в 22 страни по целия свят, шест от тях са в Европа, което означава, че ще бъдете част от глобален екип от млади хора, вдъхновени да предприемат социални действия, свързани с околната среда и климатичните промени.

Повече за програмата 

Британски съвет България и проектът „Зелена София“ на Асоциация за развитие на София кани желаещите да се присъединят към програмата, която ще стартира с национално онлайн обучение в периода 17 - 21 март 2021 г. (14:00 - 17:00 ч.).

В периода април - май ще се проведат проекти в областта на социалните дейности, споделянето на идеи и инициативи тип хакатон.

Кой може да кандидатства?

Практически изисквания:

  • да сте на възраст между 18 - 30 години;
  • да отделите 10-15 часа седмично за период от две-три седмици за националното обучение през месец март;
  • след края на обучението, с помощта на ментори, ще провеждате социални дейности, свързани с визията на проекта;
  • доброто владеене на английски е предимство.

Профил на кандидата

Във вашия регистрационен формуляр, демонстрирайте:  

  • опит с участие в младежки групи, младежки проекти и доброволчески инициативи;
  • добри умеения по планиране, лидерство и координиране;
  • добро познаване на националната култура и идентичност;
  • познаване и разбиране на местната общност;
  • силно чувство за отговорност към проблемите на устойчивото развитие, климатичните промени и/ли опазването на околната среда;
  • приемане на различността и готовност за работа с хора от различна среда, идентичност и общности.

Как да кандидатствате?

Ако сте на възраст между 18-30 години, запишете се за онлайн обучението на програмата „Активни граждани“, което ще се проведе между 17 - 21 март. Участниците ще развият умения и познания за изграждането на едно по-честно и устойчиво общество, като ще бъдат подкрепени от ментори от Британски съвет и проекта „Зелена София“ на Асоциация за развитие на София. Регистрирайте се тук  до 8 март.

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Крайният срок за кандидатстване е до 14 март.

За допълнителна информация

Моля, свържете се с Красимира Танчева: krassimira.tantcheva@britishcouncil.bg

 

Външни линкове

Споделете това