Study UK 2020 EU gateway

Включете се в първото по рода си онлайн изложение на Британски съвет за висше образование в Обединеното кралство. 

Изложението ще се проведе онлайн от 19 октомври (понеделник) до 13 ноември (петък) 2020. 

Study UK Europe: Gateway to the UK е безплатна платформа, в която кандидат студентите от Европа ще имат възможността да разберат всичко за висшето образование в Обединеното кралство в продължение.

В изложението ще участват повече от 60 университета, 13 от които са сред най-добрите 20 британски университети според класацията на Times Higher Education за 2021 година, както и водещи уелски и шотландски университети и още много други от елитната ‘Russell Group’ в Обединеното кралство.

Изложението е създадено специално за студенти от Европа. Ще разберете повече за специалните стипендии, които някои университети предлагат и ще получите най-актуалната информаци за обучението в Обединеното кралство след Brexit, докато проучвате подходящите за вас специалности.  

Кой може да се присъедини към това събитие?

Събитието е подходящо за всички кандидат-студенти от Европа, независимо дали:

 • искате да учите в бакалаварска, магистърска или по-висока степен на обучение;
 • имате опит в пътуванията в чужбина или подобно пътуване ви предстои за първи път; 
 • сте избрали дисциплината, която искате да изучавате или университета, в който искате да кандидатствате или пък тепърва започвате да проучвате.

Study UK Europe: Gateway to the UK е вашата възможност да получите необходимата ви информация директно от самите университети и експерти. 

Какво да очаквате от събитието?

След като се регистрирате в платформата, ще можете да:

 • посетите уебинари за конкретни специалности и области на кариерно развитие, да чуете за различни бакалавърски и магистърски курсове; 
 • се регистрирате за индивидуални онлайн разговори с участващите британски университети;
 • научите повече за разходите за обучение и пребиваване в Обединеното кралство, включително и за стипендии и други възможности за финансиране;
 • получите информация за новите визи за студенти от ЕС;
 • получите насоки за процеса за кандидатстване;
 • научите повече за езиковите изисквания за обучение в Обединеното кралство;
 • зададете всички свои въпроси и да започнете да планирате образователното си приключение в Обединеното кралство.

Как да участвате?

Събитието ще се проведе изцяло онлайн в периода 19 октомври – 13 ноември 2020.

Можете да се регистрирате от 28 септември и да започнете да разглеждате платформата, преди събитията да стартират на живо. Трябва да се регистрирате само веднъж. Просто кликнете върху линка, който ще ви отведе на страницата за регистрация, където ще трябва да отговорите на няколко въпроса относно това от къде сте и какво искате да изучавате.

След като се регистрирате в онлайн платформата ще имате избор да:

Резервирате място за онлайн събеседвания 

Онлайн събеседванията включват:

 • разговори за конкретни специалности, например инженерство или медии;
 • практически разговори за визи, разходи, настаняване, живота в Обединеното кралство и как да попълните молбата си за кандидатстване;
 • въведение в образованието в Обединеното кралство.

Разговорите ще се проведат на живо в периода от 19 до 30 октомври. Можете да посетите календата на събитията на уебсайта и да изберете уебинар, на който искате да присъствате (ще ви бъдат нужни само името и имейла, с който сте се регистрирали). 

След 31 октомври (или ако пропуснете датата, за която сте се регистрирали), записите на уебинарите ще бъдат на разположение в платформата. 

Прегледате участващите университети и да резервирате индивидуални разговори с техните представители

Можете да търсите университетите директно по име или по дисциплина и местоположение в Обединеното кралство.  Ще откриете информация за специалностите, които даден университет предлага и допълнителна информация, включително стипендии и подробности за таксите. 

Също така ще видите наличните часове за индивидуални сесии. Кликнете на удобния за вас час и ще получите линк с потвърждение. Всяка сесия е с продължителност от 20 минути и към нея може да се присъедините само чрез съответните данни за вход, които ще получите след като направите резервацията – срещата ще бъде индивидуална между вас и представител на избрания от вас университет.

Научете за сертификатите по английски език, необходими за висше образование в Обединеното кралство 

Научете повече за теста IELTS и за езиковите умения, които изискват университетите в Обединеното кралство.

Платформата и събитията са на английски език.  

Очакваме ви!

Вижте още

Споделете това