12 януари 2017, четвъртък

Шотландският парламент ще бъде домакин на третата международна конференция Future News Worldwide, която ще събере 100 млади журналисти от цял свят

Младите журналисти от България могат да кандидатстват за участие в глобалната програма на Британски съвет Future News Worldwide. Програмата е изградена около двудневна годишна конференция, която ще се проведе в шотландския парламент в Единбург на 6 и 7 юли 2017 г., с подкрепата на водещи медийни организации като Reuters, Facebook и Google News Lab. 

Конференцията предлага на младите хора, които се интересуват от журналистика, възможност да придобият практически и редакционни умения, както и да се срещнат със световни лидери в областта на медиите. Разходите по участието на всички одобрени кандидати, включително пътуването до Единбург и обратно, се покриват от Британски съвет. 

Третото издание на Future News Worldwide през 2017 година ще събере в шотландската столица 100 млади журналисти от целия свят за два интензивни дни на презентации и обучения. Паралелно с програмата от практически уъркшопи, делегатите ще имат възможност за контакти с други млади или утвърдени журналисти, за да изградят трайни връзки между следващото поколение лидери в областта на медиите.

"Това е невероятна възможност да учиш занаята на добрата журналистика директно от водещите имена в медиите, както и да научиш от първа ръка как се променя начина на разпространение на новините,“ каза директорът на Британски съвет Шотландия Джаки Килийн.  

Future News Worldwide 2017 е партньорска програма на Британски съвет и някои от водещите в света медийни организации: Reuters, CNN, BBC, Facebook, Google News Lab, The Economist, The Herald, Times, STV. Комуникационен партньор за България е Мтел.

Програмата е отворена за студенти на възраст между 18 и 25 години от всяка специалност, както и за тези, които са завършили в рамките на последната година. Крайният срок за кандидатстване е 28 февруари 2017 година, формулярът се попълва онлан на сайта на Британски съвет:

http://www.britishcouncil.bg/programmes/society/future-news-worldwide

За допълнителна информация

Гради Градев
Ръководител "Маркетинг", Британски съвет

T +359 2 9 42 42 10    M +359 887 42 42 10
gradi.gradev@britishcouncil.bg

Вижте още

Споделете това