Нашият мениджърски екип е съставен от опитни професионалисти, които отговарят за управлението на различните ни екипи и осъществяването на дейността на Британски съвет в България.

Любов Костова

Любов Костова

Директор

С майка рускиня и баща българин, Любов е израснала в Нигерия, има магистратура по Индийска филология и е превела над 60 театрални пиеси. Преди Британски съвет е работила 9 години в НАТФИЗ. С богат опит в публичните комуникации, Любов е движещата сила зад международния успех на конкурса FameLab и съосновател на Софийския фестивал на науката. Има 3 деца, обича морето, купоните и готвенето. Притежава над 200 магнита за хладилник и страстно вярва, че човешките усилия имат смисъл.

Oliver Steel

Оливър Стийл

Ръководител "Учебен център"

Оливър – или Нол, както предпочита да го наричат, е роден и отраснал в северозападна Англия. Завършва История и Френски език, след което се обучава за преподавател по английски. Знаел, че учителската му квалификация CELTA ще му даде възможност да работи и живее в чужбина, но не е предполагал, че ще го отведе в Мароко, Египет, Виетнам, Шри Ланка, Йордания и Оман, а сега и България. Има диплома DELTA, магистратура по бизнес администрация, обича изобразително изкуство, птиците и просторни небеса.

Елена Маринова

Елена Маринова

Мениджър "Изпитна дейност"

Елена има магистратура от City University, Seattle и магистърска степен по Проектен мениджмънт от George Washington University. Притежава богат опит като мениджър в различни български и международни компании. Ръководи изпитния отдел на Британски съвет от 2011г. Елена обича купоните и пътуванията по целия свят, предимно като турист. Била е в 100 от градовете в изданието "501 града, които трябва да посетите" (501 Must Visit Cities)

Petya Getovska

Петя Гетовска

Мениджър "Финанси"

Петя е магистър по Счетоводство и финанси от Стопанска академия "Д. Ценов" и има богат професионален опит от Министерство на външните работи, Посолство на България в Австралия и Британско посолство в София. Израснала в северозападния град Бяла Слатина, Петя говори английски, френски и руски, и със сигурност е най-спортната натура в екипа ни – тренира ориентиране и участва в маратони. Брилиянтното й чувство за хумор се допълва с тънкия й усет за шик.

Rositsa Zlatilova

Росица Златилова

Маркетинг мениджър

Гради Градев

Гради Градев

Регионален маркетинг мениджър, ЕС

Гради е учил математика и има магистратура по макроикономика, но маркетинга и комуникациите са неговата страст. Той е Chartered Marketer с професионална диплома от Chartered Institute of Marketing. 5 години е бил водещ и репортер в БНТ, след което работи като PR, a през 2010 г. се присъединява към Британски съвет. Гради е съосновател на Софийския фестивал на науката. Въпреки че е роден в Бургас, не е голям фен на плажа, но харесва умни джаджи и филми с вампири.