Преподавателите са един от най-важните фактори за гарантиране успешното обучение на нашите курсисти. Ето защо наш главен приоритет е да осигурим най-висококвалифицираните и опитни преподаватели. 

Запознайте се с учителите

Шарлът Смит

Старши учител (курсове за възрастни)

Шарлът има бакалавърска степен по английска литература и френски език, сертификат CertTESOL от Trinity College London и преподавателска квалификация DELTA. Тя преподава английски в Обединеното Кралство на ученици от целия свят в продължение на няколко години и работи като академичен директор в езикова школа преди да се премести в България през 2021 г., за да работи в Британски съвет. Шарлът обича да чете, да пътува и да се среща с нови хора и да допълва колекцията си от винтидж дрехи.

Мая Иванова

Старши учител (курсове за деца и тийнейджъри)

Мая има магистърска степен по Английска филология, както и преподавателски квалификации CELTA и DELTA. Тя е преподавала английски на курсисти във всички възрасти и на всички нива. Мая има голям опит в изпитването за международно признати сертификати по английски език. В свободното си време учи чужди езици – френски и португалски, и се наслаждава на градския живот. 

Yi Xie

Yi получава бакалавърска степен по английска литература и американска история от Emory University в САЩ. Преподавала е общ английски език и подготвителни курсове за изпити в САЩ, преди да се премести в България през 2023 г. Водена от любопитство, тя получава сертификата си за преподаване CELTA в Будапеща. Тя преподава на възрастни и младежи в Британски съвет. Харесва история на изкуството и музеите. Интересува от азиатското изкуство. Музеят на азиатското изкуство в Сан Франциско й е любим.

Alexander Kirov

Александър Киров

Алекс има бакалавърска степен по английска филология от СУ „Св. Климент Охридски“, CELTA и специализирана квалификация за преподаване на английски в предучилищна възраст. В Британски съвет Алекс е преподавал както на възрастни, така и на деца, в различни групи и нива. Много от младите ни курсисти го познават и обичат. Другата му голяма страст е изкуството. Според някои има "ангелски глас" и приятелите му често не могат да го накарат да спре да пее.

Бари-Джон Дейли

Роден в Ирландия, Бари израства във Франция и от 2016 г. приема България като своя нов дом. Има магистърска степен по психология от университета "St. Andrew's" в Шотландия и е работил в областта на маркетинга дълги години, преди да реши да стане преподавател, получавайки квалификация CELTA в София. Говори свободно френски и испански и се опитва да се справя с български. През свободното си време обича да излиза извън града – в планината за всичко свързано със снега или край морето. 

Борислав Василев

Боби има бакалавърска степен по Англицистика и американистика, магистърска степен по Конферентен превод от СУ "Св. Климент Охридски", преподавателска квалификация CELTA, както и специализация Teaching Young Learners за преподаване на деца и ученици. Работи като асистент в Британски съвет за няколко години преди да започне да преподава през 2021 г. Боби обожава киното, дори още повече, когато е замесен Том Харди. Освен това много харесва музиката и обича да свири на китара, особено на акустична.

Виолета Рулева

Виолета има бакалавърска степен по Английска филология от Софийския университет, квалификация CELTA и специализирана квалификация за преподаване на английски в предучилищна възраст. Тя обича да изучава езици и да преподава. Работи като асистент в Британски съвет преди да стане преподавател – нещо, към което винаги се е стремяла. Виолета обича да пътува, да открива нови култури, да се запознава с нови хора, да свири на пиано и да чете на английски и френски.

Гергана Стоева

Гергана има бакалавърска степен по английска филология от СУ "Св. Климент Охридски", а в момента учи магистърска програма по писмен превод. Притежава също сертификатите CELTA и NILE за преподаване на деца и тийнейджъри и с удоволствие работи като учител в Британски съвет. Гери харесва да преподава на хора от всякакви възрасти. Интересува се от рисуване, бродиране и всякакви други "сръчни" занимания.

 

Гергана Тянкова

Гери притежава бакалавърска степен по английска филология от Софийския университет, Кеймбридж CELTA сертификат и е преминала обучението NILE за млади учащи. Тя е работила като асистент-преподавател в Британски съвет, преди да стане учител през 2023 г. и открива страстта си да напътства учащи благодарение на тази позиция. Гери се интересува от създаването на анимация и обича да създава изкуство, експериментирайки с различни среди.

Дейвид Хау

Дейвид Хау

Дейвид е от Гилдфърд, Югоизточна Англия. Има бакалавърска степен по Физика и квалификация CELTA за преподаване на деца и ученици. Преподава английски от 2003 г., когато се премества да живее в България, а в Британски съвет работи от 2005 г. Женен е и има дъщеря, която е родена в София през 2006 г. Обича да прекарва свободното си време със семейството, да чете и от време на време да тича.